Günün ikinci uçak kazası bilmecesi

Günün ikinci uçak kazası bilmecesi
Afganistan'ın Ghazni eyaletine bağlı Deh Yak bölgesinde nir yolcu uçağının düştüğü ileri sürüldü. Sabah saatlerinde de İran’da bir yolcu uçağının caddeye iniş yaptığı belirtilmiş, ancak daha sonra uçağın iniş sonrası pistten çıkarak yola girdiği anlaşılmıştı.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Afganistan'da içinde 80 yolcu bulunan Boeing 737-400 tipi yolcu uçağı Ghazni eyaletindeki dağlık bölge Deh Yak'te düştüğü ileri sürüldü.

Özellikle batı merkezli medyanın geçtiği haberlerde, düşen uçağın Afgan Ariana Airlines’a ait Boeing 737-400 tipi yolcu uçağı olduğu ve uçakta 80 yolcu bulunduğu ileri sürüldü.

Ancak Ariana Airlines, kaza yapan uçağın kendilerine ait olmadığını, Ariana Airlines’a ait içinde 83 yolcu bulunan uçağın salimen havalimanına iniş yaptığını duyurdu. Kimi kaynaklasa, Afganistan’da bir uçak kazası yaşanmadığını ileri sürüyor.

Taliban ABD'ye ait askeri uçak mı düşürdü?

Bazı kaynaklar ise, Taliban’ın sabah saatlerinde bir askeri uçağı düşürdüğüne dair açıklama yaptığını paylaşıyor...

Uçağın Taliban tarafından düşürülen ABD'ye bir askeri uçak olduğu iddiaları da mevcut. Konuyla ilgili olarak Taliban'ın, ''Ghazni'nin Dhaik ilçesinde düşen uçak ABD ordusuna ait. Uçakta bulunan 5-7 asker öldü'' şeklinde açıklama yaptığı da iddia ediliyor.

Güncelleme....17.16...

ABD askeri uçağı çıktı

Düşen uçağın ABD hAVA Kuvvetleri'ne ait olduğu ortaya çıktı. Yayınlanan bir videoda, uçağın üzerinde ABD Hava Kuvvetleri logosunun yer aldığı görülüyor.

afganistan_kaza



Bu Haber 27.01.2020 - 14:27:11 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.