Günübirlik evler resmiyete kavuştu, işte şartlar

Günübirlik evler resmiyete kavuştu, işte şartlar

İçişleri Bakanlığı, Kimlik Bildirme Kanununun uygulanması ile ilgili yönetmelikte değişiklik yaparak "günübirlik kiralanan ev" tanımını kanuna ekledi.


İçişleri Bakanlığı, Kimlik Bildirme Kanununun uygulanması ile ilgili yönetmelikte değişiklik yaparak, günlük kiralanan evlere ilişkin yeni düzenleme getirdi. Bundan sonra günlük kiralanan evlere her an ulaşılabilecek mahiyette sorumlu işletici bulundurmak zorunlu olacak.

Düzenlemeyle birlikte özel veya resmi her türlü konaklama tesisleri ve işletmeler tüm kayıtlarını bilgisayarda günü gününe tutmak zorunda olacak. Bilgiler genel kolluk kuvvetlerinin bilgisayar terminallerine bağlanarak mevcut bilgi, belge ve kayıtları anlık olarak bildirilecek. Karara göre, veriler üzerinden yapılan tüm işlemler kayıt altına alınacak ve 5 yıl süre ile saklanacak.

Yönetmelikle, daha önce yönetmelik ekinde yer alan, buralarda çalışanlara ait kimlik bildirim belgesi, işletici kimlik bildirim belgesi ve konutta kalanlara ait kimlik bildirim belgesi yürürlükten kaldırıldı.

Ayrıca elektronik ortamda bildirimde bulunmak isteyen iş yerlerinin sahibi, kanuni temsilcisi veya kiracısı tarafından sorumlu işleticilerinin kimlikleri örneğine uygun şekilde en yakın kolluk birimine bildirilecek.

Hürriyet'te yer alan habere göre, işleticiler, kendilerine bu konuda verilen görev ve yükümlülükleri, kendi sorumlulukları altında yöneticilerine devredebilecekler. Bu durumda işletici ve yönetici müştereken sorumlu olacak.



Bu Haber 17.06.2022 - 15:07:55 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.