Güntay Şimşek: Konuştuğum kaynaklar Rusya için ‘1 Eylül’ diyor

Güntay Şimşek: Konuştuğum kaynaklar Rusya için ‘1 Eylül’ diyor
Habertürk yazarı Güntay Şimşek, Rusya ile Türkiye arasındaki uçuşların ne zaman başlayacağına ilişkin dikkat çeken iddialar ortaya attı.

Habertürk yazarı Güntay Şimşek, konuştuğu kaynakların Rusya uçuşlarının 1 Eylül’den 1 Eylül’de başlayacağını söylediğini yazdı.

Güntay Şimşek’in yazısının ilgili bölümü şöyle:

‘’Rusya’nın Türkiye uçuşlarına ne zaman izin vereceği üst düzeye ziyarete rağmen netlik kazanamadı. Vaziyet heyet üyelerinin yüzlerine de yansımıştı. Rus yetkililer, Türkiye uçuşlarını ağustos sonu eylül başı gibi başlatmak istediklerini dün yapılan görüşmede gündeme getirmişler. Buna gerekçe olarak vaka sayısıyla birlikte, Türkiye nüfusunun yarıdan fazlasının bu tarihe kadar aşılanabileceğini ileri sürmüşler. Başka sebeplerde var…

Türk heyeti de sunumlarla Rusya’yı bu kararında ısrarcı olmaktan vazgeçirmeye çalışmış. Türkiye’de yerinde incelemeler yapıp, uçuşların ne zaman başlayacağına öyle karar vermeleri konusunda mutabık kalınmış. Yani mutabık kalınan net bir uçuş kararı, turist gönderme takvimi, tarihi yok.

Ancak konuştuğum kaynaklar Rusya’nın 1 Eylül’de Türkiye’ye turist gönderme ve uçuşları açma planının halen daha geçerli olduğunu söylediler. Bu tarihin ağustos ayının başına çekilmesinin bile zor olacağı belirtiliyor. Zira Rusya hem iç turizmini desteklemek hem de Mısır ile anlaşması çerçevesinde turistlerini buraya gönderme planlarını yapmış durumda. Mısır’ı destekleyecekler. Tur operatörleri de programlarını iç turizmi hareketlendirmek için Soçi, Kırım ve Mısır’da Kahire, Hurgada, Şarm eş-Şeyh merkezlerine göre yapmışlar.

Dolayısıyla haziran bir yana sürpriz bir gelişme olmazsa Türkiye için temmuz, ağustos da kayıp gibi… Rusya domates yasaklarında olduğu gibi uçuş kısıtlamalarında da benzer taktiği uygulayacak görünüyor. Kısa vadede uçuşlar açılmayacak. Rus turistleri bir süre özleyeceğiz. Hatta Rus yetkililerin dünkü görüşmede Türk heyetini kırmamak için müzakerelere devam ederek, ağustos sonuna kadar oyalama taktiği uygulayacakları belirtiliyor. ‘’

YAZININ DEVAMI>>>>



Bu Haber 19.05.2021 - 22:10:50 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Mevlut 21.05.2021 - 04:40

    Ruslara güvenmek büyük bir hata. En iyisi Türk Turizmini Rusyaya kapatmak. Kumarhaneleri acmak ve avrupa pazarına ağırlık vermek . Yoksa ac kapa iyice cocuk oyuncagına donderdiler isi tamamen siyaset . Rusyadan uzaklasmak en iyisi . Baska secenek yok gaz ve diger konular dahil . Eger kazan kazan prensibi işlemiyorsa gerek yok ruslara .

  • Mert 20.05.2021 - 11:10

    Ruslara güvenmek büyük bir hata. En iyisi Türk Turizmini Rusyaya kapatmak. Polonya çok daha iyi bir pazar bizler için.

  • sedat 20.05.2021 - 10:58

    Çok yazık, bir ülkenin turizmdeki geleceği ve konumu Rus turiste kalmış, o kadar siyasi, bürokrat, bakan turizmci iş adamları, turizm yöneticileri satış pazarlama müdürleri, otel sahipleri hepsi rusyayı gözetlemiş yerinde oturuyor, kimsede bu rus sevdasından vazgeçelim yeter artık bunların nazı diyerek yeni arayışlara girmiyor, bu kadar mı acizsiniz?

  • Arif 20.05.2021 - 12:53

    Durumu anlayıp açıklayan bilinçli birisi çıktı sonunda. Yoksa herkes rüyalar aleminde yaşıyor ya da ihtiyaçlardan dolayı yalana inanmayı tercih ediyor. Durum maalesef bu..

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.