Güney Kıbrıs, KKTC'nin Maraş'ı açma planına ne tepki verdi?
Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, KKTC'nin Kapalı Maraş'ı açma planlarına tepki gösterdi.

TurizmGüncel - Dış Haberler
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Kapalı Maraş'ı açma planlarına Güney Kıbrıs yönetiminden tepki geldi.
Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis, açıklamanın kabul edilemez olduğunu ve kınadıklarını söyledi. Konuyla ilgili olarak BM Güvenlik Konseyi'ne başvuracaklarını belirten Anastasiadis, Kapalı Maraş'ın açılacağına ilişkin duyurudan BM Genel Sekreterinin de endişe duyduğunu ileri sürdü Anastasiadis, ''Birleşmiş Millrtler Kapalı Maraş konusundaki tutumu değişmedi ve Güvenlik Konseyi'nin kararlarına bağlı. BM Genel Sekreteri, diyaloğa dönüşü veya müzakerelerin gelecekteki başarısını baltalayabilecek her türlü tek taraflı eylemden kaçınmak gerektiğini vurguluyor ve tarafları diyaloğa girmeye çağırıyor.'' dedi.
İlgili Haberler

Rusların yılbaşı tatil tercihinde ilk 5 belli oldu
Ruslar yılbaşı tatili için şimdiden program yapmaya başlarken; tatil planlarında Tayland, Türkiye ve Çin ön plana çıktı.

2026'da dünyanın en iyi havayolu şirketleri listesi açıklandı! THY kaçıncı sırada?
2026 Dünya Havayolları Ödülleri listesi açıklandı. 2026’da dünyanın en iyi havayolu firması Singapore Airlines seçilirken, Türk Hava Yolları (THY) genel sıralamada 5’inci oldu.

BM'den 2026 yılı turizm beklentilerinde aşağı yönlü revize
BM Dünya Turizm Örgütü (UN Tourism), 2026 yılı uluslararası turist varışı büyüme tahminini yüzde 3-4 seviyesinden yüzde 1-2 seviyesine çekti.


%20(2).gif)

