Güney Kıbrıs 1 Mayıs'ta İngiliz turistleri kabul etmeye başlayacak

Güney Kıbrıs 1 Mayıs'ta İngiliz turistleri kabul etmeye başlayacak
Güney Kıbrıs, aşı olmuş İngiliz turistleri 1 Mayıs'tan itibaren kabul etmeye başlayacağını açıkladı.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Yunanistan ve İsrail ile 'yeşil pasaport' anlaşmaları imzalayan Güney Kıbrıs, 1 aşı olmuş İngiliz turistleri mayıs ayının başından itibaren kabul etmeye başlayacağını açıkladı. Ancak İngiltere, 'zorunlu olmayan' seyahatlere en az 17 Mayıs tarihine kadar izin vermiyor.

BBC'nin aktardığı habere göre Güney Kıbrıs hükümeti, her iki dozuda olmuş İngilizler 1 Mayıs'tan itibaren ülkeye girmesine izin verecek. Güney Kıbrıs Turizm Bakan Yardımcısı Savvas Perdios, ''Avrupa İlaç Dairesi tarafından onaylanmış bir aşıyla aşılanmış olan İngilizler, 1 Mayıs'tan itibaren karantina olmaksızın ülkeye giriş yapabilir.'' dedi.

Güney Kıbrıs'a giriş yapacak turistlerin, ülkeye giriş yapmadan en az bir hafta önce ikinci doz aşıyı da olmuş olması gerekiyor. Bu amaçla Güney Kıbrıs hükümetinin, insanların aşı olup olmadıklarını kontrol etmenin yollarını aradığı belirtiliyor. Güney Kıbrıs'ın her şeye rağmen, havalimanlarında rast gele test yapma hakkını saklı tuttuğu, maske ve mesafe kurallarınını da devam ettireceği öğrenildi.



Bu Haber 05.03.2021 - 15:25:47 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.