Güney Egeli turizmciler kaybın önüne geçmek için çözüm yolu arıyor

Güney Egeli turizmciler kaybın önüne geçmek için çözüm yolu arıyor
Suriye savaşı ve ülke içinde kimi bölgelerde devam eden terör olayları nedeniyle 29016'nın sıkıntılı geçeceğini düşünen Güney Egeli turizmciler, sıkıntıların aşılması için ne tip çalışmalar yürütülebileceğini konuşmak amacıyla bir araya geldiler.


Güney Ege Bölgesine en çok turist gönderen pazar konumundaki İngiltere’de yapılan WTM Londra Fuarı'nda Thomas Cook ve Tui başta olmak üzere bölgeye turist gönderen tüm tur operatörleriyle bire bir görüşmelerde bulunan GETOB Yöneticileri, ciddi çalışmalar yapılmadığı takdirde 2016 ve 2107 turizm sezonunda düşüşler yaşanacağı konusunda hemfikirler.

Bölge ekonomisinin turizme endeksli olduğu düşünüldüğünde turizmdeki bu olumsuz gidişatın tüm kesimleri etkileyeceğini düşüne Güney Egeli turizmciler, GETOB'un düzenlediği toplantıda bir araya gelerek çözüm yollarını konuştular. Toplantıya GETOB ve FETOB birliklerinin sorumluluk alanındaki tesisler ile, TUI Türkiye Ürün Müdürü İvor Vucelic de katıldı. D-Resort Marmaris Grand Azur'da düzenlenen toplantıya, FETOB Başkanı Yavuz Torunoğulları ile GETOB Başkanı Bülent bülbüloğlu da katıldı.

BÜLBÜLOĞLU : DURUM PARLAK GÖRÜNMÜYOR.

Toplantının açılış konuşmasını yapan GETOB Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bülbüloğlu İngiltere’de yapılan WTM Londra Turizm Fuarı'ndan yeni döndüklerini belirterek ''Maalesef durum hiç de iç açıcı değil. Tanıtımda yeteri kadar güçlü değiliz. Ülkemizin şu anki imajı tedirginliklere neden oluyor. Bakanlığımızın desteğiyle ve yerel yöneticilerimizin katkısıyla bölge turizmcileri olarak bu olumsuzluğu kırmalıyız. Aksi takdirde durum hiç parlak görünmüyor, böyle devam ederse çok zor günler bizleri bekliyor.'' dedi.

IVOR VUCELIC : SİZLERDEN DESTEK BEKLİYORUZ.

Toplantıya katılan TUI Türkiye Ürün Müdürü Ivor Vucelic ve TUI Kontrat (Satınalma) Müdürü Karen Hollier katılımcılara İngiltere pazarında Türkiye'nin yaşadığı düşüşlerle ilgili bilgiler aktardılar. Konaklama tesisi işletmecilerinden destek isteyen Vucelic, ''İngiltere’de ve Avrupa genelinde TV haberlerinde Türkiye’nin adının Suriye ile birlikte anılması düşüşlerin başlıca nedenidir. Bizler güçlü olduğumuz Güney Ege pazarını kaybetmek istemiyoruz. Bu sorunun üstesinden gelmek için el birliği yapmak durumundayız. Uçak programlarını hazırlama aşamasındayız. Sizler katkı sağlarsanız bizler de satışların arttırılması için çaba göstereceğiz.'' şeklinde konuştu.

TANITIMDA FARKLI YOLLAR İZLEMELİYİZ.

TUI Türkiye Sorumlusu Ivor Vucelic’in ardından tekrar söz alan “GETOB” Başkanı Bülbüloğlu yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Ivor bey talebinde haklı tabiî ki. Ancak konaklama sektörü olarak bizlerin çok ciddi sıkıntıları var. Girdi maliyetlerimiz TL bazıda sürekli olarak artıyor. Artık çarkı döndürmekte zorlanıyoruz. Tur operatörüne destek olalım ama nasıl? Bizler elbette ki İngiltere pazarımız başta olmak üzere hiçbir pazarımızı kaybetmek istemiyoruz. İngiltere’nin yanı sıra diğer pazarlarımızda yapacağımız tanıtım çalışmalarında biraz agresif olmalı, bire bir görüşmelerde farklı yollar izlemeliyiz. Gerekiyorsa İspanya’nın İbiza’yı, Mayorka’yı tanıtımda ön plana çıkartarttığı gibi biz de; Marmaris’i, Fethiye’yi isim olarak ön plana çıkartarak tanıtım yapabiliriz.” dedi.

HER KESİMDEN DESTEK ALMALIYIZ.

Bülent Bülbüloğlu ''Bölge genelindeki tüm işletmelerin, odaların ve STK’larının yapılacak tanıtım çalışmalarına destek olmaları şart. Bu hepimizin ortak sorunudur. Geçen sezondaki düşüşü GETOB olarak düzenlediğimiz ve çok faydasını gördüğümüz “İç Pazar Turizm Şöleni”nde yaptığımız bağlantılarla bir şekilde kayıpsız atlattık. Ancak 2016 ve 2017’yi kayıpsız atlatmak için el birliği ile ciddi hamleler yapmalıyız'' diyerek sözlerini tamamladı.


Bu Haber 16.11.2015 - 16:48:36 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.