Günay ile Eroğlu arasında 23:59 yasağı için orta yol toplantısı yapılacak

Günay ile Eroğlu arasında 23:59 yasağı için orta yol toplantısı yapılacak
Tuırizm camiası içinde uzun süredir tartışma konusu olan 23:59 yasağı, bakanlar düzeyinde ele alınacak. Perşembe günü Ankara'da düzenlenecek toplantıya, Külrtür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ve sektör temsilcileri katılacak.



Turistik mekanlar ve eğlence yerlerinin kabusu haline gelen 23.59 yasağına, iki bakan ve sektör temsilcilerinin katılacağı Ankara'daki toplantıda çözüm aranacak. Önümüzdeki perşembe günü Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun makamında gerçekleştirilecek toplantıya, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile bakanlık tarafından Ankara'ya çağrılan turizm meslek birlikleri ve mekan sahipleri katılacak. Geçtiğimiz yıl yürürlüğe giren "Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği"nden şikayetçi olan sektör temsilcileri, Bakan Eroğlu'ndan yasağın kapsamının daraltılmasını ve uygulamanın en az 2 yıllık geçiş döneminin ardından başlatılmasını talep edecek.

'UYUM LAZIM'

Bakan Eroğlu, sorunun çözümü için bir orta yol arayışında olduklarını açıkladı. "Turizm Bakanı, görevi gereği insanları eğlendirmeyi seviyor. Bizim görevimiz ise dinlendirmek. Bu ikisinin uyum içinde olması lazım" diyen Eroğlu, turizmcileri dinleyeceğini ve kimseyi rahatsız etmeyecek bir çözüm bulmaya çalışacaklarını vurguladı. Dün İzmir'de açıklamalarda bulunan Bakan Günay ise, "Sadece İzmir'de değil Çevre ve Orman Bakanlığı dinlenme ve eğlenme arasında dengeyi tutturmak için saat 00.00'dan sonra ses yükseltici aletlerle müzik yapılmaması konusunda bir genelge yayınladı. Çevre Bakanımızdan rica ettim, perşembe günü saat 11.00'de konuyu turizmci arkadaşlarla masaya götüreceğiz. Daha önce başka birimlerin de bu tür yakınmaları vardı. Onlarla turizmci arkadaşları buluşturduğumuz zaman bir orta yol bulduruyoruz. İsteyen hem dinlenebilecek hem de eğlenebilecek. Kimse kimseyi rahatsız etmeyecek. Bir orta yol bulacağız" diye konuştu.

PROTESTO YÜRÜYÜŞÜ

Turizmcilerin 23.59 yasağına tepkileri de devam ediyor. Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Veysi Öncel, 5 Nisan'da İzmir'deki tüm turizmcilerle bir araya geleceklerini, o toplantıda belirlenecek bir tarihte, Türkiye genelinde bir yürüyüş düzenleme kararı alacaklarını bildirdi. Kamuoyunun yasağın 23.59'dan sonra başladığını düşündüğünü, ancak Çevre İl müdürlüklerinin 20.00'dan sonra işletmelere ceza kesmeye başladıklarını anlatan Öncel, "Amacımız kimseyi rahatsız etmek değil. Ancak birdenbire müziği kesmek turizme büyük bir darbe vurur. Tüm tarafları tatmin edecek bir çözüm istiyoruz" diye konuştu.

ALTYAPI VE ULAŞIM SORUNU OLMAYAN YERLER TAHSİS EDİLSİN

Sektör temsilcileri toplantıda, yönetmelikten taviz vermeye yanaşmayan bakanlıktan, müzik yayını için kendilerine altyapısı tamamlanmış, ulaşım sorunu olmayan yerler tahsis edilmesini isteyecek. Yönetmelikle getirilen cezaların işletmeleri kapanma noktasına getireceği uyarısında bulunacak turizmcilerin talepleri arasında, uygulamanın 2 yıllık bir geçiş döneminin ardından başlatılması da var. Yabancı turistlere saat 20.00'den sonra açık mekanlarda, 23.59'dan sonra ise kapalı mekanlarda müzik yasağını anlatamadıklarını belirten turizmciler, "Sorunun çözümü diyalogdan geçiyor. Yasak, Türk turizmine darbe vuruyor" mesajı verecek. Çevre ve Orman Bakanlığı ise önceliği vatandaşların tepkisini çeken yaz düğünleri ve nişanlara getirilen kısıtlamaları yumuşatmaya veriyor. Bakanlık yönetmeliğin bu alanları düzenleyen maddelerini değiştirmek için çalışmalara başladı. (Yeni Asır)


Bu Haber 29.03.2011 - 10:52:29 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.