Günay, Berlin’den uyardı: Çifte rezervasyon yapanı cezalandıracağız!

Günay, Berlin’den uyardı: Çifte rezervasyon  yapanı cezalandıracağız!
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye’nin fırsatçı bir ülke olarak algılanmamasını istedi. Günay, çifte rezervasyon yapan otelcileri cezalandıracaklarını da açıkladı.


Eda Özsoy – Turizm Guncel - Berlin


Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ITB Berlin fuarı kapsamında bir basın toplantısı düzenledi.

Tur operatörleriyle yapılan görüşmede bu yıl Türkiye satışlarında yüzde 25’lik bir artış olduğu bilgisini aldığını söyleyen Bakan Günay, “Türkiye, bu yıl sonunda dünya ortalamasında daha da üst sıralara çıkacaktır” dedi.
Türkiye’nin dünyada insanlık tarihine tanıklık eden özel bir toprak olduğuna işaret eden Günay, “Topraklarımızda hangi çağın izleri varsa, hepsine sahip çıkmaya çalışıyoruz. Türkiye’ye gelen insanlar, sadece deniz kum güneş için gelmesinler istiyoruz. Turizmimizi çeşitlendirmeye çalışıyoruz. 2011’de Türkiye kültür yolları adında bir program hazırlıyoruz.

TÜRKİYE’NİN ZENGİNLİĞİNİ TUR OPERATÖRLERİNE ANLATACAĞIZ

Sadece uçakla değil, uçaktan indikten sonra gezilecek yerler konusunda da güzergahlar belirliyoruz. Önemli tur operatörleriyle görüşmelerimizde bu konuda çalıştaylar yapmaya karar verdik. Türkiye’nin zenginliğini, işbirliği yaptığımız tur operatörlerine anlatacağız” dedi.

40 GÜN 40 GECE EĞLENCE

Tanıtım çalışmalarını eksiksiz olarak sürdürdüklerini ifade eden Günay, sözlerini şöyle sürdürdü;
“2011’in ilk ayında Türkiye yüzde 20 artış sağladı. İstanbul’da bu yıl yeni bir etkinlik başlatıyoruz. 18 Mart’tan 26 Nisan tarihleri arasında 40 gün 40 gece hem alışveriş, hem eğlence imkanı sunacağız.

ÇİFTE REZERVASYON YAPANLARI CEZALANDIRACAĞIZ

Günay çifte rezervasyon ile ilgili olara da şu açıklamayı yaptı:

"Kasıtlı olarak çifte rezervasyon yapan turizm işletmelerini ciddi olarak cezalandıracağız. Türkiye’yi bir fırsatçılık ülkesi olarak görmüyoruz. Önümüzdeki 10 yılları düşünüyoruz. Bu nedenle çifte rezerevasyon gibi olumsuzluklara karşı, şimdiden tedbir alma ihtiyacı içindeyiz. Kasıtlı olarak yapan turizm işletmelerini ciddi olarak cezalandıracağız."

TÜRKİYE ARTIK GELİŞMİŞ FARKLI BİR ÜLKE

Berlin'de Türk gazeteciler tarafından çıkarılmaya başnan "Cadde" isimli gazetenin davetine katılan Günay, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'den 50 yıl önce birçok insanın daha iyi bir gelecek umuduyla Almanya'ya geldiğini ancak Türkiye'nin artık gelişmiş farklı bir ülke olduğunu belirterek, ''Bugün ülkemizin Avrupa'da geldiği noktayı çok pozitif etkinliklerle tanıtmayı amaçlıyoruz. Bu bağlamda da görüşmelerimiz oldu. Türkiye bu yıl çeşitli kültür çalışmalarıyla hem Türkiye'de hem de Almanya'nın çeşitli şehirlerinde bu pozitif gelişmeyi sizlerle birlikte tanıtmaya çalışacak'' dedi.

TURİZMİ HER ALANDA GELİŞTİRMEK İSTİYORUZ

Türkiye'nin şu an dünyada turizmde genel sayı itibarıyla 7. ülkesi olduğunu, geçen yıl turizmde yüzde 28,6 oranında artış sağladığını, 2009 yılında dünyanın önde gelen 10 turizm ülkesi yılı eksi ile kapatırken Türkiye'nin yüzde 3 gibi önemli bir artış kaydettiğini ifade eden Günay, ''Turist sayısında yüzde 6 artış sağladık. Gelir sayısında da ilk onun içindeyiz. Bunu korumaya çalışıyoruz. Kıyı turizminden de içerilere taşınmaya, gelenleri kültüre, arkeolojiye, müzelere, gastronomiye, termal kaynaklara, kış sporlarına, golf turizmine alıştırmaya çalışıyoruz'' diye konuştu.

Bakan Günay, tur operatörleriyle yaptıkları görüşmelerde de bunu anlattıklarını, Türkiye'nin tanıtımı konusunda tüm kuruluşlarla iş birliği yapmak istediklerini kaydetti.

Almanya'da yaşayan Türkler konusunda geçmişte çok fazla ihmalkarlık yaşandığının farkında olduklarını ifade eden Günay, ''Şimdi bu açığı en hızlı bir şekilde ve pozitif yönde gidermeye çalışıyoruz'' diye konuştu.

Davette konuşan Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Acet de güzel bir doğum olayına tanıklık ettiklerini, özellikle başkent Berlin'de Türklerin her alanda öncülük etmesi gerektiğini belirterek, Cadde gazetesinin de kendi alanında öncü olacağına inandığını söyledi.

Tüm Türklere gazetenin canlı kalması konusunda yardımcı olmaları çağrısında bulunan Acet, Türkçe ve Almanca yayın yapan gazetenin Türklerin yıllardan beri ihtiyacı olan büyük bir açığı kapattığını, sokaktaki vatandaşların nabzı yoklanarak hazırlandığını ifade etti.

Berlin Eyalet Meclisi üyesi Özcan Mutlu ise Berlin'de Türklerin gazete çıkarmasının sevindirici olduğunu belirterek, bunun için düzenlenen davete ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.




Bu Haber 10.03.2011 - 14:45:14 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.