Güliz Öztürk: Tavan fiyat hiç olmamalı

Güliz Öztürk: Tavan fiyat hiç olmamalı

Tavan fiyat uygulamasının karlılığı düşürdüğünü belirten Pegasus Havayolları CEO’su Güliz Öztürk 1 saatin üzerindeki uçuşlarda tavan fiyatın hiç olmaması gerektiğini ifade etti.


Pegasus Havayolları CEO’su Güliz Öztürk, 1 saatin üzerindeki uçuşlarda tavan ücret uygulamasının kârlılığı düşürdüğünü açıkladı.

Bloomberg HT’de açıklamalarda bulunan Öztürk, “2022 yılını yüksek kâr marjı ve 27 milyon misafir ile kapattık. Talep güçlü gitmeye devam ediyor. Bu yılı 103 uçakla kapatmayı ve yüzde 20 kapasite artışı bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Euronun güçlenmesinin gelir anlamında olumlu bir etkisi olduğunu söyleyen Öztürk 1 saatin üzerindeki uçuşlarda tavan ücretin ise kârlılığı düşürdüğüne dikkat çekti. Öztürk, “Tavan fiyat hiç olmamalı” açıklamasında bulundu.

Sabiha Gökçen Havalimanında 2’nci pisti mayıs ayında açılacağını belirten Öztürk, 2024 yazını çift pistli olarak tamamlayacaklarını sözlerine ekledi.

Öte yandan Boeing’ten Airbus’a geçişi 3 yıl içinde tamamlamayı planladıklarını ifade eden Öztürk yüzde 10-15 oranında borçluluk artışı beklediklerini belirtti.



Bu Haber 12.04.2023 - 09:40:38 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.