Görgülü uyardı: Rusya'dan Uzakdoğu'ya direkt seferler başladı

Görgülü uyardı: Rusya'dan Uzakdoğu'ya direkt seferler başladı
Kayı Group Başkanı Talha Görgülü, komşu ülkelerde yaşanan olumsuz atmosfer sebebiyle Türk turizmcisinin rehavete kapılmaması gerektiğini söyledi. Almanya'nın Yunanistan'a destek verdiğini, Mısır'ın da turizmi kurtarmak için teşvik paketi hazırladığını belirten Görgülü, "Rusya'dan Uzakdoğu'ya direkt seferler başladı. Birçok ülke Türkiye'nin müşterisine talip" dedi.


Turizmin uğrak noktası Yunanistan'ın içinde bulunduğu ekonomik durum ve Ortadoğu ve Afrika coğrafyasında yaşanan iç karışıklıklar tatilcilerin yönünü Türkiye'ye çevirdi. Bunu fırsata dönüştürmek isteyen tur operatörleri de daha fazla turisti Türkiye'ye getirebilmek için çalışmaları hızlandırdı. Avrupa'daki tek Türk operatörü Kayı Group Başkanı Talha Görgülü, Türkiye'nin bu fırsatı iyi değerlendirmesi gerektiğini düşünüyor. 
 
Görgülü, Türkiye'nin komşu ülkelerde yaşanan olumsuz atmosferden dolayı rehavete kapılmaması gerektiğine de dikkat çekti. Birçok ülkenin turizm sektöründe toparlanmak için özel çaba harcadıklarını, Türkiye'nin turist potansiyeline talip olduklarını belirten Görgülü, İspanya hükümetinin verdiği destekle ülkenin turizm sektöründe toparlanmaya gittiğini kaydetti. Yunanistan'daki kötü gidişe bizzat Almanya ve İngiltere müdahale etti. Görgülü; "Avrupalı birçok tur operatörünün Yunanistan'da yatırımları var ve bunların zarar görmesini istemiyorlar, bu yüzden de hükümetlerine 'Yunanistan'daki turizm sektörünü kurtarın' diye çağrıda bulunuyorlar. Mısır, turizmini kurtarmak için ciddi teşvikler hazırlıyor ve düzelmeye başladı. Diğer taraftan Dubai turizmine yöneldi, fiyatlar yarı yarıya düşüyor. Rusya'dan Birleşik Arap Emirlikleri'ne ve Uzakdoğu'ya seferler başladı. Bu ülkeler Türkiye'nin müşterisine talipler." dedi. 
 
Deneyimli turizmci, iyi bir strateji ile fiyat ve kalitede Türkiye ile rekabet edecek bir ülke bulunmadığını söyledi. Türkiye'yi geçen yıl 31 milyon turist ziyaret etti. Bunun 1 milyonu Kayı Group tarafından getirildi. 2012'de söz konusu rakamı yüzde 1,3 milyon kişiye çıkarmak istediklerini belirten Görgülü, bu yıl 33 milyon turist beklendiğini dile getirdi. Turizmin yaz aylarından ibaret olmaması gerektiğine, 12 aya yayılmasının önemine vurgu yapan Görgülü, "Vergi indirimi sağlansa Türkiye'ye gelen turist sayısı çok kısa sürede 40 milyon kişiyi bulur. 2023 için 50 milyon turist hedefleniyor ama ben neden 100 milyon olmasın diyorum." diye konuştu. Görgülü, yerli tur operatörlerinin desteklenmesinin önemine de dikkat çekti. (zaman)


Bu Haber 23.04.2012 - 09:50:08 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Hasan D. 03.05.2012 - 06:20

    Helal olsun. Isi bilen isadamlarina hukumet dinlemesi lazim.

  • ÖZBEK 30.04.2012 - 12:31

    DURUŞUNUZ YETER TALHA BEY ALLAH SİZİ BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.