Görevden alınmışlar!

Görevden alınmışlar!
DHMİ Genel Müdürü Funda Ocak'ın 'emekliliğini isteyerek' görevinden ayrıldığını açıklamasının ardından, Ulaştırma Bakanlığı'nda 3 genel müdür daha görevden alındı. Görevden almaların arkasında, bakanla bürokratlar arasında yaşanan 'uyum' sorunu olduğu kaydedildi.

DHMİ Genel Müdürü Funda Ocak'ın emekliliğini isteyerek görevinden ayılmasının ardından Altyapı ve Yatırımlar Genel Müdürü Erol Çıtak, TCDD Taşımacılık Genel Müdürü Veysi Kurt ve TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın da görevden alındı.

''BİTİRMEZSE, EYVALLAH GÜLE GÜLE''

Hürriyet'ten Eray Görgülü'nün haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Sivas mitinginde Ankara-Sivas hızlı tren hattının yapımının devam ettiğini belirterek, ''Bu hatla Ankara-Sivas yolculuğu 2 saate düşüyor. Ulaştırma Bakanı da burada. İşi takip etmez, bitirmezse eyvallah, güle güle” ifadesini kullandı.

BAKAN EMEKLİLİKLERİNİ YA DA BAŞKA YERDE GÖREVLENDİRİLMELERİNİ İSTEDİ

Edinilen bilgiye göre Erdoğan, mitingin ardından hızlı tren projesinin yanı sıra yıl başında bitirilmesi hedeflenen ancak mart ayına sarkan İstanbul Havalimanı’nın taşınmasına ilişkin de şikayetlerini dile getirdi. Erdoğan’a bilgi veren Turhan da, bazı bürokratlarla uyum sorunu yaşadığını söyledikten sonra ilgili genel müdürlerin başka birimlerde görevlendirilmesini ya da emekli edilmesini istedi.

BİRİ HARİÇ 3 MÜDÜR BAŞKA GÖREV YERİNE EMEKLİLİĞİNİ İSTEDİ

Haberde, emekliliğini isteyerek görevden ayrılan Funda Ocak'a başka bir görev teklif edildiği ancak Ocak'ın bu teklifi kabul etmediği belirtildi. Aynı şekilde görevden ayrılmaları istenen Kurt’un emekliliğini isteyeceği, Apaydın’ın da Umre’ye gittiği ve Türkiye’ye döndükten sonra emekliliğini isteyeceği öğrenildi. Her iki genel müdürün görevden alınmasında Sivas hızlı tren projesinin 2020’ye kalmasının yanında Tekirdağ Çorlu ve Ankara’daki tren kazalarında ortaya çıkan ihmallerin etkili olduğu öne sürüldü. Bakanlıkta görevden alınan dördüncü bürokrat ise Çıtak oldu. Çıtak, emeklilik teklifini kabul etmeyince görevinden alınarak, Bakanlık Özel Kalem Müdürlüğünde görevlendirildi.



Bu Haber 14.02.2019 - 09:00:32 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.