Google, uzun süredir kullanılmayan Gmail hesaplarını silecek

Google, uzun süredir kullanılmayan Gmail hesaplarını silecek

Google, son iki yılda kullanılmayan Gmail hesapları silme kararı aldı.


Google, dolandırıcıların kullanıcı verilere erişmesini caydırmak amacıyla etkin olmayan hesapları sileceğini açıklamıştı.

Son iki yılda kullanılmayan Gmail hesapları, bağlı Google Drive, Dokümanlar, Takvim, Meet ve Google Fotoğraflar uygulamalarındaki tüm içerikle birlikte cuma gününden itibaren kaybolacak.

Şirket, kullanıcılara Gmail hesaplarının silinmesinin planlandığına dair çeşitli bildirimler göndereceğini, böylece onlara giriş yapmaları ve hesaplarını tamamen kaybetmemeleri için zaman tanıyacağını söylemişti.

Google, mayıs ayında kullanıcıların bilgilerini olası dolandırıcılardan korumanın yolları üzerinde çalıştığını söyleyerek güvenlik politikalarını güncellemişti. Google’ın politika güncellemesinde şu ifadeler yer alıyordu: “Bir hesap uzun bir süre kullanılmadıysa, tehlikeye girme olasılığı daha yüksektir. Bunun nedeni, unutulan veya gözetimsiz bırakılan hesapların genellikle ele geçirilmiş, iki faktörlü kimlik doğrulaması kurulmamış eski veya yeniden kullanılmış şifrelere bağlı olması ve kullanıcı tarafından daha az güvenlik kontrolü almasıdır.”

Google, bu hesapların ele geçirilebilir ve spam veya diğer kötü amaçlı içeriklerin yanı sıra kimlik hırsızlığı için de kullanılabileceğini belirtiyor.



Bu Haber 28.11.2023 - 16:38:56 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.