Google mobil tasarımını değiştiriyor

Google mobil tasarımını değiştiriyor

Google, mobil uygulamasının tasarımında değişiklik yapma kararı aldı.


Google uygulamasının yeni tasarımında öncelikle arama motorunun hemen altında yer alacak küçük kutular içinde öneriler yer alacak. Bu kutularda kullanıcıların arayabileceği arama önerileri bulunacak. Kutular sayesinde Google kullanıcıları, herhangi bir arama yapmadan pratik bir şekilde arama motorundan bilgi edinecek.

ShifteDeleteNet’te yer alan habere göre, tasarım konusuna gözle görülür bir diğer değişkenlik ise genel olarak yazı tipinde var. Değişen yazı tipi sayesinde Google uygulamasındaki Ayarlar seçenekleri birbirinden daha kolay ayırt edilecek.

Son olarak bir de AMOLED ekran özelliğine sahip akıllı telefon kullanıcıları için geldi. AMOLED ekranlı akıllı telefon kullanıcıları artık tamamen karanlık temada tamamen siyah ekrana sahip olacak. Google Android mobil tasarımına ek olarak masaüstü sürümde olduğu gibi profil fotoğrafına tıklayarak hesap değiştirme seçeneğini de sunacak.

Öte yandan Google, Chrome Android uygulamasında gizli moda erişmek için parmak izini zorunlu kılma özelliğini kullanıma açtığını duyurdu.



Bu Haber 28.01.2023 - 17:51:33 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.