Gökçeada'da 'Tuz gölündeki otel inşaatı durdurulsun' talebi
Gökçeada'da yasağa ve itirazlara rağmen devam eden otel inşaatının durdurulması talep edildi.

Çanakkale Gökçeada'da ulusal sulak alan ilan edilen Tuz Gölü lagününe yapılan otel inşaatı tüm itirazlara ve yasağa rağmen sürüyor.
Gerçek Gündem’im aktardığı habere göre, adalı doğaseverler Gökçeada Belediyesinin ruhsat verdiği Mavisu Resort Otel inşaatının acilen durdurulması için çağrı yaptı.
Doğaseverler tarafından yapılan açıklamada, "Aynı bölgede taş ocağı işletmesi de açılması planlanmaktadır. Ulusal sulak alan içeresindeki bu yapılaşma ve madencilik faaliyeti yasadışıdır! Gökçeada Lagünü'nde göle 100 metre yakınlıkta başlatılan bu otel inşaatı, hangi izinle yapılmaktadır?" ifadeleri kullanıldı.
Sosyal medyada kampanya başlatan doğaseverler açıklamaya şöyle devam etti:
"Halihazırda insan baskısıyla yaşam mücadelesi veren lagün ekosistemi, otelin yeraltı sularını çekmesi ve kanalizasyon atıklarıyla yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Sulak alanlar bitki ve hayvan türleri için yuva olmalarının yanında, yeraltı sularını besler, sel sularını depolayarak taşkınları kontrol eder. Ekosistemler ve biyolojik çeşitlilik için çok önemli olan sulak alanlarımız birer birer yok oluyor.
181 kuş ve 184 bitki türüne barınak olan Gökçeada Lagünü, flamingoların göç yollarında durak noktası ve nesli tehlike altındaki ada martılarının da üreme noktasıdır. Küresel ölçekte yok olma tehlikesi olan 4 kuş türü burada yaşıyor."
İlgili Haberler

Edirne'ye 158 odalı yeni otel projesi! İnşaatı 2 yıl sürecek
Edirne Keşan'a 158 odalı otel yapımı için ÇED süreci başlatıldı. 7 katlı olması beklenen otelin yatırım bedeli ise 972 milyon TL olarak açıklandı.

İzmir'e 906 milyon lira yatırımla 1000 yataklı 5 yıldızlı otel projesi! ÇED onayı çıktı
İzmir'in Selçuk ilçesinde turistik yerlere yakın konumdaki 80 bin metrekarelik alan üzerine 5 yıldızlı ve 1000 yatak kapasiteli Duja Ephesus isimli otelin yapımı için ÇED olumlu kararı verildi.

O ülkeden yabancı tur şirketlerine yüzde 17 vergi kararı! 1 Ekim'de başlıyor
Maldivler, 1 Ekim 2026'dan itibaren ülkedeki turistik hizmetleri satan yabancı tur operatörleri, seyahat acenteleri ve online rezervasyon platformlarını kapsayan yeni vergi düzenlemesini devreye alacak.


%20(2).gif)

