Giden dönmüyor, Bodrum’un nüfusu 400 bine ulaştı

Giden dönmüyor, Bodrum’un nüfusu 400 bine ulaştı
Bodrum’da ikinci konutu bulunanların pandemi nedeniyle yaşadıkları şehre dönmediği ve bu nedenle ilçenin kış nüfusunun 400 bine ulaştığı belirtildi.

Bodrum’a giden yazlıkçıların birçoğunun ilçeye yerleştiği, bu nedenle 170 bin olan ilçenin kış nüfusunun 400 bine ulaştığı belirtildi.

Bodrum’un yaz sezonunda salgından fazla etkilenmediğini belirten Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, ilçenin kış nüfusunun iki katına çıkacağını belirtti. İkinci konut sahiplerinin dönmemesi nedeniyle Bodrum’un kış nüfusunun 350-400 bine çıktığını kaydeden Aras, Bodrum’da kalacak olanların nüfusunu Bodrum’a almalarını istedi. Devletten gelen payın nüfusa göre olduğunu hatırlatan Aras, ‘’176 bin 500 nüfusuna göre alınan bu payların 400 bin nüfusa göre harcanacağı da burada bir gerçektir. Bunun için ya ekstra desteklenmemiz lazım, ya da Bodrum’da yaşayacak olan 176 bin kişinin dışındaki vatandaşlarımızın da Bodrum’a kayıt olmaları gerektiğini düşünüyorum. Bodrum’u seviyorsan Bodrumlu ol diye her mecrada söylüyoruz. Buraya kayıt olmaları istememizin sebebi ise gerçek nüfusunuzu yansıtabilirsek Türkiye İstatistik Kurumu, TÜİK de o zaman bizim genel bütçeden alacağımız pay artacaktır” dedi.



Bu Haber 22.09.2020 - 17:38:06 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.