''Şu an ne desek boş!''

''Şu an ne desek boş!''
Güney Ege Turistik Otelciler Birliği (GETOB) Başkanı Bülent Bülbüloğlu, turizm sektöründeki belirsizliğe dikkat çekti.

Kitle turizminin başlayabilmesi için Türkiye ile diğer ülkeler arasında mutabakat sağlanması gerektiğini belirten GETOB Başkanı Bülent Bülbüloğlu, böyle mutabakat olmadığı için Türkiye'yi hiçbir Avrupa ülkesinde satışa açamadıklarını söyledi. Bülbüloğlu, ''Şu an ne desek boş'' ifadesini kullandı.

Müşteri hazır beklemiyor ki

Sözcü gazetesinden Mustafa Sarıipek'e konuşan Bülent Bülbüloğlu, ''Biz beklerken Yunanistan ilan etti ve Avrupa'da Yunanistan turları satılıyor. Hudut kapılarının açılış tarihi belli olduktan sonra Avrupa'daki acenteler ne kadar süre içinde Türkiye'ye tur satacak? Müşteri hazır beklemiyor ki. Ama biz turizmciler olarak yarın müşteri gelecekmiş gibi hazırlıklarımızı tamamladık sayılır. Eğitim programlarımız sürüyor. Tarih belirlenince ancak otelinde belli bir doluluğu tahmin eden işletmeciler otellerini açacak” ifadelerini kullandı.

Hiçbir tur operatörü Türkiye'yi satış açmadı

Herkesin para kazanmak istediğini, ancak Türkiye'nin temmuzda mı yoksa ağustosta mı turizme açılacağı belli olmadığı için hiçbir tur operatörünün Türkiye'yi satışa açmadığını ifade den GETOB Başkanı Bülent Bülbüloğlu, ''Otellerin havuzlarını doldurup tesis outletlerini açabilmesi 15 günlük süreç. Tur operatörü için de minimum 15 gün gerekir. Yurt dışında bu işler 15 Temmuz'da ancak başlar” diye konuştu.

“Uçak, havalimanı şartları, sigorta, yasal sorumluluklar, transfer, otel koşullarının hepsinin belli olması lazım ki satış olsun. Şu anda sadece 132 maddeden oluşan otel sertifikasyon programı belli'' diyen Bülbüloğlu, Güvenli Turizm Sertifikası'nın maddelerinin uygulanabilir olduğunu söyldi.

Para kazanmayı bıraktık, çarklar dönsün yeter

Her bir sektörün turizmde zincirin birer halkası olduğunu söyleyen Bülbüloğlu, “Nalburdan, perdeciye, sanayiciye kadar herkes etkilendi ama çark az da olsa döndü. Ama turizm sektöründe bu tamamen durdu. Ağır bir personel yükümüz var. Çalışanlarımızın gelecekle ilgili kaygısı var. Para kazanmayı bıraktık çarklar dönsün yeter” diye konuştu.



Bu Haber 30.05.2020 - 11:30:53 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.