German Sky Airlines Almanya operasyonlarını durdurdu

German Sky Airlines Almanya operasyonlarını durdurdu
German Sky tarafından yapılan açıklamada, şirketin Almanya'daki kış operasyonlarını durdurduğu belirtildi. Operasyonların durdurulmasına gerekçe olarak ise, sıkı rekabet ve maliyetlerin yüksekliği ile arz fazlası koltuk planlaması gösterildi.


German Sky tarafından yapılan açıklama şu şekilde:
 
"Alman Havayolu şirketi German Sky Airlines genelde  zayıf geçen kış sezonu dolayısıyla 01Aralık 2012 tarihinden itibaren Mayıs 2013  tarihine  kadar Alman Sivil Havacilik Dairesinin  de onayını alarak ve çalıştığı tur operatörlerini de bildirerek operasyonunu bu süre zarfında dondurma kararı aldı.
 
Kira sözleşmeleri biten iki adet Boeing 737-800 uçağı da planlandığı gibi sözleşme koşullarına göre iade edilecek. Aynı şekilde yerine yeni iki adet uçağın getirilerek yine Yaz 2013 sezonu operasyonlarına devam edileceği belirtilmiştir.
 
Ana uçuş destinasyonları Kanarya Adaları ve Mısır olan German Sky Airlines Almanya'da  kötü geçen kış 2012-2013  sezonunda , ayrıca piyasada bulunan kapasite fazlası planlanmış uçuşlardan dolayı yüksek rekabetin yaşandığı bu destinasyonlarda , tüm bu yüksek maliyetlerin satış fiyatlarına yansıtılamayacağı için, kış döneminde daha az zarar etmek adına kışın uçmamak ve yaz 2013 sezonuna hazırlanmak  için bu karar alınmıştır.
 
Özellikle 2010 yılından itibaren uygulanan Almanya havalimanlarından çıkış yapan şirketlerden tahsil edilen kişi başı 7.50 Euro'dan başlayan  uçuş vergisi (Luftverkehrssteuer), ve yine bu yıl devreye giren Karbondioksit Emisyon Hacmi maliyetleri uçuş bilet fiyatlarını yükseltmekte olup, yurtdışından olan  yabancı havayolu şirketlerine karşı rekabet şansını düşürmektedir" (Airporthaber)


Bu Haber 01.12.2012 - 09:58:41 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.