George Soros’tan savaş uyarısı

George Soros’tan savaş uyarısı
Milyarder George Soros, ABD ile Çin arasında bir soğuk savaş olduğunu belirterek, bu savaşın bir sıcak savaşa dönüşebileceğini söyledi.

İsviçre'nin Davos kentinde düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu’nda açıklama yapan George Soros, ABD ile Çin arasında birt soğuk savaş yaşandığını belirterek, bu soğuk savaşın bir sıcak savaşa dönüşme tehlikesinin olduğunu ileri sürdü.

ABD ile Çin arasında rekabet olduğunu kaydeden Soros, bu rekabetin sıcak savaşa dönebilme tehdidinin olduğunu belirterek uyarılarda bulundu. Soros, Trump'ın 2017'deki ''Çin stretejik rakibmizdir'' kararının oldukça basit bir yaklaşım olduğunu belirtti.
Soros konuşmasında, ''Çin'e yönelik etkili bir politika, bir slogana indirgenemez. Stratejinin çok daha sofistike, detaylı ve pratik olması gerekir. Örneğin Çin'in Kuşak ve Yol stratejisine karşı, ABD'nin bir yanıtı olabilmelidir.'' ifadelerine yer verdi.
Başkan Trump'ın bu konuda yeterince iyi olmadığı mesajını veren Soros, ''Maalesef o farklı bir seyir izliyor. Gerçek şu ki, sıcak bir hale dönüşme tehdidi bulunan soğuk bir savaştayız.'' dedi. Kaynak: Cumhuriyet


Bu Haber 26.01.2019 - 12:39:05 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.