Georg Welbers: Alltours Türkiye’ye 500 bin Alman turist getirecek

Georg Welbers: Alltours Türkiye’ye 500 bin Alman turist getirecek

Türkiye pazarına ilişkin değerlendirmede bulunan Alltours Genel Müdürü Georg Welbers, şirketin 2023 hedeflini açıkladı.


Alman turistlerin Türkiye tatil sürelerinde artış yaşandığını belirten Alltours Genel Müdürü Georg Welbers, 2023 yılında Türkiye’ye getirmeyi hedefledikleri turist sayısını açıkladı.

“2023 hedefimiz büyük”

Georg Welbers, Turizmdays’e yaptığı açıklamada, Alltours'un Yunanistan'da çok güçlü olduğunu, Türkiye ve Mısır'da da aynı güce sahip olmak için çalıştıklarını belirtti. 2023 yılı için Türkiye’de çok ciddi hedeflerinin olduğuna vurgu yapan Welbers, ''2023 yılında Türkiye'ye 500 bin turist getireceğiz. Alman turistlerin Türkiye'de tatil sürelerinde yüzde 15'lil bir artış var. Türkiye misafirperver bir ülke. Çok iyi fiyat hizmet dengesi var. Tüm misafirlerimizde çok büyük memnuniyete sahipler. Türkiye uygun bir bütçeyle özellikle ailelere çok uygun fiyatla tatil hizmeti veriyor.” dedi.

“Otellerdeki zamlar gelmek isteyenleri etkileyecek”

Otellerin 2023 yılı fiyatlarına zam yaptığına da değinen Welbers, ''Otellerin yaptığı zamlar gelmek isteyenleri etkileyecektir. Misafirlerimizin 2023 yılında da Türkiye'yi imkanları ölçüsünde tercih edeceklerine inanıyoruz. Bizim en büyük özelliklerimizden biri çok iyi fiyat ve hizmet sunmamızdır. Alltours misafirlerine her pakette ücretsiz iptal hakkı sunuyor. Bu da tüketiciye büyük rahatlık sağlıyor. Tüketici bu sayede daha rahat ve erken tatil kararı verebiliyor. Biz bunu 1.5 yıldır uyguluyoruz ve rakiplerimizin aksine iptal oranımız daha düşük. Ege'de geçen yaz yaptığımız artışlar oldu. Antalya'da da bu artışı yakalayacağımıza inanıyoruz'' diye konuştu.

“Avrupalı yine tatile çıkacak”

Avrupalı turistlerin yüksek fiyatlı giderlerden tasarruf ederek tatile gideceklerini ifade eden Georg Welbers, şunları söyledi: ''Kesinlikle 2023 yılında da Avrupalının tatil arzusu devam edecek. Tüketici 2022'de olduğu gibi 2023 yılında da tatile çıkmak isteyecek. Bu trend devam edecek. Hatta Avrupalının araba, ev aleti araç gereç gibi yüksek fiyatlı giderlerden tasarruf ederek tatile çıkacaklarına inanıyoruz. Avrupalının pandemi sonrası tatilde kalma periyotlarında yüzde 15 artış oldu. Bunun yeterli olup olmayacağını bilemiyoruz.

“Bir gelen bir daha gelmek isteyecek”

Türkiye’ye daha fazla turist getireceklerini vurgulayan Welbers,”Alltours'un bütçesi gerçekten çok yüksek. Son yıllarda bu artarak devam etti. Türkiye'ye daha fazla turist getireceğiz. 2023 yılında bu görülecek. Türkiye'de Kültür ve Turizm Bakanlığı ile iyi ilişkilerimiz var. Türkiye'ye yönelik büyümemiz sürecek. Alltours olarak Türkiye turizmine odaklanıyoruz ve artış olacağına inanıyoruz. Türkiye'de çok yüksek kalitede bir otelcilik var. Havaalanı ile oteller arasındaki kısa mesafe var. Olağanüstü bir fiyat hizmet paritesi var. Türkiye'ye bir defa gelen Alman turist mutlaka yeniden gelmeye devam edecektir.” dedi.

“Thomas Cook’tan boşalan pasta hala büyük”

Thomas Cook’tan boşalan pastadan pay alabilmek için tur operatörlerinin hala rekabet içerisinde olduklarını söyleyen Welbers,Thomas Cook'tan boşalan pasta hala büyük ve Alman tur operatörleri arasında paylaşılamadı. Bu paylaşım için rekabet hala devam ediyor. Bu rekabetin pasta payının en büyüğü Türkiye hanesine düştüğü için büyük tur operatörleri kararsız müşterileri çekmek için mücadele etmeye devam ediyorlar. Alman pazarında değişen bir rekabet dengesi var. Rakiplerimizin kendi uçak markaları ile ilave kapasite getirmeleri arz talep dengesi açısından fiyatların daha fazla yükselmemesini sağlıyor. Eğer uçaklardaki kapasite az olsaydı o zaman uçak fiyatları daha da yükselirdi. Pazara her açıdan olumlu katkı sağlıyorlar.” ifadelerini kullandı.

“Türkiye daha da büyük sayılara ulaşacaktır”

Türkiye’nin eski gücüne kavuşmaya başladığını belirten Welbers “Türkiye'de 2014-16 yılları arsanda çeşitli krizler oldu. Türkiye kaybettiği ilgi ve alakayı tekrar kazanmak için çalışıyor ve eski gücüne kavuşmaya başladı. Türkiye'yi desteklemeye devam ediyoruz. Türkiye pandemi öncesi sayılara ulaşmasının ardından daha da büyük sayılara ulaşacaktır.'' şeklinde konuştu.



Bu Haber 14.11.2022 - 16:33:01 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.