Gelir İdaresi, turizmcilerin gelirlerini mercek altına alacak

Gelir İdaresi, turizmcilerin gelirlerini mercek altına alacak
Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından illerdeki vergi dairelerine gönderilen yazıda, turizm illerdeki turizm alanlarındaki ekonomik etkinliklerin sıkı bir şekilde mercek altına alınması istendi.


Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından turizmin yoğun bir ekonomik etkinlik alanı olduğu illerdeki vergi dairelerine gönderilen yazıda, bu bölgelerdeki ekonomik etkinliklerin sıkı bir şekilde mercek altına alınması istendi. Konuyla ilgili olarak değerlendirmede bulunan İzmir Vergi Dairesi Başkanı Gürhan Acar, sezonun açılmasıyla birlikte turizm bölgelerindeki ekonomik etkinliklerin yakın takibe alındığını ve "özel yoklama yetki belgesi" olan 130 kişilik bir personel ekibinin görevlendirildiğini kaydetti. 130 kişilik ekibin 24 saat görev başında olacağını belirten Acar, özellikle beach clublar, lüks oteller, restoranlar ve diskoların sıkı denetim altında olacağını ifade etti. Acar, "Görevlilerimiz otel, motel, tatil köyleri, apartlar, pansiyonlar ve bunların bünyesinde faaliyet gösteren işletmelerle restoran, bar, disko, özel plajlar, otoparklar, yat tekne turları, seyahat acenteleri gibi yerlerde belge kontrolüyapacak. Fiş ve fatura kesilip kesilmediğini kontrol edecek. Personelin kayıtlı olup olmadığına, ücretinin düşük gösterilip gösterilmediğine bakacak" diyerek yapılacak olan denetimlerin nerelerde yapılacağı konusunda bilgiler verdi.

HER YERDE İÇKİ VE SİGARAYA BANDROL DENETİMİ YAPILACAK
 
Geçtiğimiz yıl birçok turistin sahte içkiden dolayı hayatını kaybetmesinden dolayı bu alana dönük denetşmlere de ağırlık verilecek. Buna göre, içki ve sigara satılan yerlerde bandrol denetimi yapılacak. Benzer denetimler, bu ürünlerin tüketildiği yerlerde de yapılacak. Yapılan denetimlerde sahte içki ve sigara tespit edilmesi durumunda kanu adli makamlara taşınacak.

 
 


Bu Haber 15.06.2012 - 14:19:59 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • mehmet celik 16.06.2012 - 10:21

    Sayın Zekeriya beye canı gönülden katılıyorum aynen yazıldığı gibidir su anki görünüm, kücük ve orta işletmelerin canına okumak icin denetimler şart zaten bu seneki kiriz canımıza okudu ne durumdasınız ? ne yaparsınız? ayakta nasıl duruyorsunuz? diye soran yok ,dünya kadar yatırım iyi niyel gece gündüz calışma karsılığı bu her halde (istinalar haric)bu tür katı uygulamlar acaba gelişmiş ülkelerdede aynınımı? orda maliyeciler 1 hafta öncesi haber verip randevü alır öyle gelirlen böyla ergenekon misali baskınlar olmaz,her halde bizi bezdirmek ve turizimden vaz gecirmek,sohutmak istiyorlar Elimde olsa bu gün bırakırım doydum,bıktım

  • zekeriya can 16.06.2012 - 12:31

    Olay belli olmuştur. Kenine muhalif herkesin ekmeği ile oynayan, devletin gücünü kullanarak onları sindirmeye çalışan yüce devletlüm. Turizm iş kolunda balans ayarına geçdiğinin milladıdır. İlkönce, koskoca Türkiyeyi adeta BBG. platosuna çeviren. Yargı,Yasama ve Yürütme kurumlarını tartışılır hale getiren. Bu ülkenin en büyük güvencesi Silahlı Kuvvetleri, G.Kurmay Başkanının dediği gibi Savunma Konumundayız durumuna getiren. Beraber çalıştığı Genel Kurmay Başkanını terörist olarak suçlandığı. Medyada muhalif yazarsunucu bırakmayan. Türkiye de en fazla vergi ödeyen Tusiad üyelerine tukaka muamelesi yapan. Ama, vergi sıralamalarında adı görünmeyen Musiad la ile kol kola gezen. Merdiven altına ses çıkartmayan, ama kurumsallaşmış tesislere maliye baskını yapan. Çocuklarımıza bozuk süt veren tesis sahibi rahatlıkla ortalıkda dolaşırken. Onun sütünün bozuk olduğunu açıklayan labarotuvarı kapatan. Tiyatro sanatçılarını bile muhalif görüp,tiyatroları özelleştireceğini söyleyerek. Onları,kazançları ile yani ekmek paraları ile tehdit edip,sindirmeye çalışan. Tarım Bakanlığı istediği gibi gayrinizami üretim yapan firmaları açıklarken, halkın tesbti durumunda beyan yasağı getirip. Cezai yaptırım uygulayan. Rahmetli Turgut Özalın mezarını 20 sene sonra açarak, o zamanki devlet yapısını çaresizlik içinde gösteren. Ama, son 10 senede iş kazalarında ölen 10.500 vatandaşımıza fransız kalan. Neden diye sormayan. Özgürlüklerden bahseden, ama parasız eğitim isteyen öğrencileri cezaevine atan. Yediğimiz yumurtaya, terör silahı muamelesi yapan. Bu yüce ulusun 2. doğuş yeri olan ERGENEKONun teror örgütü adı ile anılmasını sağlıyarak. Atalarımızın kemiklerini sızlatan. Herkesi ideoloji yapmakla suçlayan, ama halkı için çalışma yerine. İdeolojisini oluşturmak için, yandaşları için çalışan. Aslında, çok basit. Devletin çıkarlarının takibi için görünen bu uygulamayı. Sadece muhalif görünen tesis ve kurumlarda, sindirme amaçlı kullanacaklar gibi geliyor bana. Çünkü şimdiye kadar yaşadıklarımız gösteriyorku, bunların en iyi yaptıkları. İnsanların ekmekleri ile oynayarak onları sindirme..Allah hepimize kolaylık versin. En iyisi bunları, Adaleti ile meşhur Hz. Ömere havale etmek..

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.