Gelibolu’daki ‘Alan Kılavuzluğu’ uygulaması durduruldu

Gelibolu’daki ‘Alan Kılavuzluğu’ uygulaması durduruldu
Sadece kurs alınarak Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alanı’nda rehberlik hizmeti verilmesine olanak tanıyan Alan Kılavuzluğu’na ilişkin yürütmenin durdurulması kararı Danıştay tarafından onaylandı.


Sadece kurs alarak Tarihi Yarımada’da rehberlik hizmeti verebilmenin önünü açan “Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı Alan Kılavuzluğu Hizmeti İle Alan Kılavuzlarına İlişkin Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik” yürütmesinin durdurulması kararını Danıştay onadı.

Turist rehberlerinin lehine olan bu karar doğrultusunda, Tarihi Yarımada Gelibolu’da artık alan kılavuzları rehberlik hizmeti veremeyecek.

TUREB Başkanı Suat Tural: Turist rehberliğine yapılan en büyük gasp

Konu hakkında bilgi veren Türkiye Turist Rehberleri Birliği (TUREB) Başkanı Suat Tural, turist rehberlerini üzen ve 18 yaşını doldurmuş, en az lise mezunu, adli kaydı temiz, kamu görevlisi olmayan ve kurs alan herkesin rehberlik yapmasına olanak sağlayan yönetmeliğin turist rehberliği mesleğine yapılan bir gasp olduğunu belirtti.

Danıştay da turist rehberlerinin lehine karar verdi

Çanakkale İdare Mahkemesi’ne açılan davanın Ocak 2019 tarihinde turist rehberlerinin lehine sonuçlandığını, ancak karara itiraz edilerek İzmir Bölge İdare Mahkemesi’nde temyize gidildiğini söyleyen Tural, “İzmir Bölge İdare Mahkemesi de turist rehberlerinin lehine karar verdi. Yasalara göre, Bölge İdare Mahkemelerinin kararlarının 30 gün içinde uygulanması gerekmesine rağmen bu karar uygulanmadı ve Danıştay'ın kararı beklendi. Danıştay, kararı turist rehberleri lehine onadı” diye konuştu.



Bu Haber 09.01.2021 - 13:27:33 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Adem can 09.01.2021 - 02:44

    Emeğe saygısızlık

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.