Gazeteci Mehmet Akif Ersoy’dan THY’ye tepki

Gazeteci Mehmet Akif Ersoy’dan THY’ye tepki

Gazeteci Mehmet Akif Ersoy, fazla bilet satışı yapılan Türk Hava Yolları uçağına binemediği için duruma tepki gösterdi.


Gazeteci Mehmet Akif Ersoy, fazla bilet satışı yapılan (overbooking) Türk Hava Yolları uçağına binemediğini ve havalimanına zamanında gelmesine rağmen uçağa alınmadığını iddia etti.

Sistem üzerinden check in yapamadığını ifade eden Ersoy, uçuştan 45 dakika önce meydana giriş yapmasına rağmen uçuşa alınmadığını ifade etti.

Sorunun çözümü için yardım alamadığından şikayet eden Ersoy’a bir sonra ki uçuşta ise ancak yeni bilet alması halinde yer alabileceği söylendi

Sosyal medya hesabından bir video yayınlayan Mehmet Akif Ersoy, şu ifadeleri kullandı:

“THY bu aralar sürekli fazla bilet satışı yapıyor. Tamam, gayet tabii bir durum. Ben havaalanına mesela 45 dakika kala geldim. Check in yapmama hiçbir şekilde izin verilmedi sistem üzerinden, kontrole geldiğimde de uçak dolu olduğu için beni almadılar. Almadıkları gibi ‘Çözüm ne’ diye sorduğumda da ‘Check in yapmadığınız için (uçağa alamıyoruz)’ dediler. Bana ‘Bir sonraki uçağa tekrar bilet almanız gerekiyor’ dediler. Yani ben bilet satın alıp zamanında gelmeme rağmen uçağa binemiyorum. ‘Bir sonraki uçağa binebilir miyim’ diye sorduğumda da ‘Hayır, sizi bir sonraki uçağa da alamıyoruz; tekrar bilet almanız gerekiyor’ dediler. İnanılmaz bir sorumsuzluk bu arada.”

Ersoy, devamında da THY’yi etiketleyerek, “İstanbul’a dönmek durumunda olduğum için, ‘Fazla bilet sattıkları uçağa binemediğimden’ bir sonraki uçuşa fark ödeyerek yeniden bilet aldım. Türk Hava Yolları uygulamanız artık bu şekildeyse bilmek isteriz. Değilse, yaşadığımız durum nedir” diye yazdı.

THY’den açıklama

Durumun sosyal medyada tepki çekmesinin ardından açıklama yapan Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün, ““Yayına geç kalmak olmaz biliyorsun, uçağa da öyle. Tüm kayıtları inceledik, kuralların belirlediği saatten sonra geldiğin için uçak yolcu kabulüne kapanmış. Sonrasında zaten biletin kurallar çerçevesinde değiştirilmiş ve yardımcı olmuşuz. Gece 02.36 ve 02.39’da beni de aramışsın, yorucu bir cuma günüydü sese uyanamamışım bunu ayrıca telafi edeceğim” dedi.



Bu Haber 29.07.2023 - 15:48:59 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.