Garsonlara denizde servis yaptıran işletmeye para cezası

Garsonlara denizde servis yaptıran işletmeye para cezası

Rodos’ta bir garsonun elinde tepsiyle denizin içinde servis yaptığı görüntülerin tepkiye neden olmasının ardından işletmeye para cezası kesildi.


Yunanistan'ın Rodos Adası'ndaki bir tatil beldesinde, bir garsonun elinde tepsiyle denizin içinde servis yaptığı görüntüler tepkilere neden olmuştu.

Sputnik'in haberine göre, servis sırasında belden yukarısı da dahil suya girerek servis yapan garsonun görüntüleri hızla yayılırken, işletmeye para cezası kesildi.

Yunanistan Denizcilik ve Ada Politikası Bakanlığı tarafından gönderilen denetim ekibi, deniz alanı içindeki bölgeyi platformlarla yasa dışı olarak işgal ettiği belirtilen işletmeye para cezası verdi.

"Garsonlarımız ayda 3 bin euro kazanıyor" diyerek uygulamayı savunan bar sahibi ise yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Sahil Güvenlik ve belediye yetkililerinin platformların inşaatından haberdar olduğu ancak herhangi bir işlem yapmadığı anlaşılmaktadır. Bu durum, 2021 yazında sosyal medya fenomeni Ioanna Tunis'in platformlardaki fotoğraflarından sonra gündem oldu. Bu platformlarda kendisine ve diğer müşterilere hizmet veren garsonlar dahil kimse durumdan endişeli görünmüyordu.

10 müfettiş geldi ve her şeyi yasal buldu. Müfettişler çalışanlara onları denize girmeye zorlayıp zorlamadığımı sordu. Onlar da bunun zorlamayla yapılmadığını söyledi. Başka bir açıklama yapmak istemiyorum. Çalışanlarım da aynı şeyleri söyleyeceklerdir."



Bu Haber 04.07.2023 - 08:14:07 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.