Galip Öztürk için yeniden yargılama kararı

Galip Öztürk için yeniden yargılama kararı
Daha önce hakkında mahkumiyet kararı verilem Metro Turizm'in sahibi Galip Öztürk ile ilgili yapılan itirazı değerlendiren mahkeme, infazın durdurulmasıne ve yargılamanın yeniden yapılmasına karar verdi.

Metro Turizm’in patronu Galip Öztürk ile ilgili verilen mahkûmiyet kararı sonrası yapılan itiraz başvurusu kabul edildi. Mahkeme, yargılamanın yenilenmesine karar verirken, infazın da durdurulmasına karar verildi. Bu kararla birlikte, Öztürk’ün, 'Örgüt kurmak ve yönetmek', suçundan onanan 7 yıl 3 ay hapis cezası ve hakkındaki yakalama kararı da durdurulmuş oldu.

Öztürk'ün yanı sıra hükümlüler Gürkan Yamadağ, Sevgi Mert ve Necmi Hatipoğlu'nun avukatlarının yaptığı yargılamanın yenilenmesi ve infazın ertelenmesi başvurusu bugün karara bağlandı.  İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararında, Öztürk ve beraberindekilerin hüküm giydiği dosyada soruşturmayı, hakkında yakalama kararı bulunan eski savcı Muammer Akkaş yürüttü.

Kararda, Öztürk'ün, FETÖ'ye daha önce yaptığı yardımları kesmesi nedeni ile soruşturma kapsamına alındığını kaydettiği belirtildi. Kararda, Öztürk hakkında, cinayete azmettirme suçundan aldığı cezanın infazının ise 2 yıl önce İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından durdurulduğu hatırlatıldı.

YENİDEN YARGILANACAKLAR

Mahkeme, Necmi Hatipoğlu, Galip Öztürk, Sevgi Mert, Galip Öztürk ve Gürkan Yamandağ adına yapılan, 'yargılamanın yenilenmesi' talebini kabul ederek, infazın durdurulmasına karar verdi. Kaynak: Dinçer Gökçe - Hürriyet


Bu Haber 17.09.2018 - 17:33:14 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.