Galataport'un borçları yeniden vadelendirilecek

Galataport'un borçları yeniden vadelendirilecek

Doğuş Grubu ile Bilgili Holding'in ortaklığında yapılan Galataport projesinde, bankalara olan borçların yeniden vadelendirileceği belirtildi.


İçerisinde kruvaziyer terminali, otel, mağaza, kafe ve restoranların yer alacağı Galataport İstanbul’un tanıtım toplantısında konuşan Galataport Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Akhan, peoje için 6 bankadan kullanılan kedilerin yeniden vadelendirileceğini açıkladı.

Projedeki gecikme nedeniyle bankalardan sağlanan finansmanın vadesini de yeniden yapılandıracaklarını belirten Akhan, “Projenin ilk başında 1.02 milyar euro tutarında 14 yıl vadeli altı bankanın katılımıyla finansman sağladık. Bu, bizim hakedişler çerçevesinde tamamıyla sermaye özkaynak oranları dahilinde peyderpey çekilmekte. Şu anda projenin finansmanı görüşmeleri bankalarımızla 2030 vadeli olan finansmanımızı son ödemeyi 2030’da tutacak şekilde ama anapara ödemelerini 2022’de başlatacak şekilde bir görüşmemiz var. Bunu da tahmin ediyorum kısa zamanda tamamlamış olacağız. Yeniden vadelendirme şeklinde bankalarla öngörüşmeler yaptık ve sözlü mutabakat sağladık. Bu da tamamen inşaatın ilk başlardaki başlangıçtan sonra inşaatın bir anlamda uzuyor olmasından kaynaklanan ve açığın ertelenmesinden kaynaklanan bir zorunluluktur.” dedi.



Bu Haber 26.08.2019 - 16:13:03 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.