'Fuarlar hala önemli!'

'Fuarlar hala önemli!'
AKTOB Başkanı Dr Erkan Yağcı, fuarların turizm sektörü için hala önemli olduğunu belirtti.

TurizmGüncel - Moskova

MITT Moskova’da fuara ve Türkiye standına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erkan Yağcı, fuarların destinasyonlar açısından hala önemli olduğuna dikkat çekti. Destinasyonların büyüklüğüne-küçüklüğüne bakmadan kendini tanıtmak ve turizmde söz sahibi olmak için fuarlara katıldığına dikkat çeken Yağcı, ‘’Fuarlar turizm profesyonellerinin görüşüp iş konuştuğu platformlara dönüşmüş durumda. Fuarlar bu açıdan önemini koruyor.’’ dedi.

‘’İSPANYA, YUNANİSTAN VE İTALYA İMAJ VE ALGI YÖNETİMİNİ DAHA FARKLI DEĞERLENDİRİYOR’’

MITT Moskova Fuarında Yunanistan ve İtalya’nın da aralarında bulunduğu destinasyonların hem alan hem hareketlilik açısından Türkiye’yi hayli geride bırakmasının nedenini sorduğumuz Yağcı, ‘’Demek ki bu destinasyonların kendini o platformda gösterme gibi bir stratejileri var. Bu strateji kapsamında biraz daha gösterişli bir katılım sergiliyorlar. Mesela İtalya, İspanya, Yunanistan gibi destinasyonların bu yıl çok farklı stantlarla MITT Moskova’ya katıldıklarını ve imaj-algı yönetimi konusunda durumu daha farklı değerlendirdiklerini görüyoruz. Öte yandan bu bizim için de önemli. Ürün ve pazar çeşitliliği sağlamaya çalışırken ülke imajı konusundaki çalışmaları da sürdürmemiz gerektiğini de burada ifade edebiliriz. Stratejiyi belirlerken, rakip ülkelerin neler yaptığına da mutlaka bakmamız gerekiyor.’’ dedi.

‘’BAŞARILI OLDUĞUMUZ PAZARDA TANITIMI KISMAMALI, DAHA FAZLA TANITIM YAPMALIYIZ’’

Türkiye’nin bu yıl MITT Moskova’ya çok zayıf bir katılım göstermesinin özellikle son iki yılda bu pazarda elde ettiği büyük ziyaretçi artışıyla ilgisi olup olmadığını sorduğumuz Yağcı, ‘’Rusya bizim ana kaynak pazarımız. Aslında bizim başarılı olduğumuz pazarlarda daha fazla tanıtım yapmamız lazım. Başarılı olduğumuz pazarda tanıtımı kısmak değil, güçlü yanlarımızı daha da ön plana çıkarmamız gerekiyor. Geliştirmek istediğimiz pazarlarda tanıtımı arttırırken, güçlü olduğumuz pazarlarda da sürekli kılmalıyız.’’ yanıtını verdi.

‘’ANTALYA BU YIL RUSYA’DA YÜZDE 5-10 BÜYÜR’’

Antalya’nın 2019 sezonunda Rusya’dan nasıl bir performans beklediği konusunda da değerlendirme yapan AKTOB Başkanı, ‘’Bilindiği üzere 2018 Rusya pazarında tarihimizin en iyi yılı oldu. Antalya’da 5, Türkiye genelinde ise 6 milyon Rus misafir ağırladık. Son iki yılda yüksek çift haneli büyümenin ardından bu yıl Rusya pazarında yüzde 5-10 bandında büyüme yakalayabilirsek bu bizim için büyük bir başarı olur. Ama bizim bu yıl Rusya’da özellikle gelirleri arttırma noktasında çalışmamız gerekiyor. Elbette Rusya’da sezonu mart, nisan, mayıs ve eylül, ekim, kasım aylarına yayabilirsek büyüyebiliriz. Onun dışında yaz sezonuna sıkışmış bir Rusya pazarında büyüme beklememek gerekiyor.’’ şeklinde konuştu.


Bu Haber 13.03.2019 - 19:55:22 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.