Fuar ve tanıtım desteklerinde önemli değişiklik: Kapsam genişledi

Fuar ve tanıtım desteklerinde önemli değişiklik: Kapsam genişledi
"Yurt dışı Turizm Fuarlarına Katılımın ve Turizm Tanıtma ve Pazarlama Faaliyetlerinin Desteklenmesine İlişkin Karar", 30473 2 Mükerrer sayılı Resmi Gazete'de yaymlanarak yürürlüğe girdi. Yeni kararla, desteğin kapsamı genişledi.


TurizmGüncel

Eski Başbakan Binali Yıldırım'ın görevi bırakmadan önce imzaladığı son kararla, turizmcilerin yurt dışında yaptığı fuar, tanıtım ve pazarlama desteklerinde önemli değişiklikler yapıldı.



Hem turizmcilerin yurt dışında düzenlenen fuarlara daha etkin katılımını hem de Türkiye'nin daha iyi tanıtılıp pazarlanabilmesini amaçlayan karar, sektörün tüm bileşenlerini içine alacak şekilde düzenlendi.

KAPSAM GENİŞLEDİ

Buna göre, daha önce Para Kredi-Koordinasyon Kurulu tarafından çıkarılan “Yurt Dışı Turizm Fuarlarına Katılımın ve Turizm Tanıtma ve Pazarlama Faaliyetlerinin Desteklenmesine İlişkin Tebliğ”, bakanlık desteğinden sadece asli işi konaklama olan işletmelerin yararlamasına olanak tanırken, yeni kararla birlikte hem desteğin kapsam genişledi hem de destek alabilmek için gerekli şartlar hafifletildi.

'MİNİMUM DÖVİZ GİRDİSİ' ŞARTI 1 MİLYON DOLARDAN 750 BİN DOLARA ÇEKİLDİ

Para Kredi-Koordinasyon Kurulu'nun tebliğinde, asli işi konaklama olan ve yurt dışından en az 1 milyon dolar döviz girdisi sağlayan konaklama tesislerinin faydalandığı destek; yeni kararla birlikte hem 'acente, sektör meslek birlikleri, dernekler, vakıflar, deniz turizm tesisleri işletmeleri, asli fonksiyonu konaklama olan işletmeler ve turizm işletmeleri vb' şeklinde genişletildi hem de yurt dışından ülkeye getirdiği minimum döviz miktarı 750 bin dolara çekildi.

KARARIN TAMAMINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ...




Bu Haber 20.07.2018 - 09:41:48 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • turizmci 20.07.2018 - 12:19

    Bu Karar turizm sektörü için devrim niteliğinde bir karar. Sadece konaklama tesislerine verilen fuar ve pazarlama desteği artık sektörün tüm bileşenlerini içerecek şekilde genişletilmiş oldu. Artık sektörün, özellikle yurt dışında sadece fuar değil etkili reklam ve pazarlama faaliyetleri yürütmesinin de önü açılmış oldu. Zaten Bakanlık özellikle Tanıtma Genel Müdürlüğü bu konuda kapasitesinin çok üstünde işlere imza attı. Sektörün yıllardır yapması gereken tanıtım ve pazarlama faaliyetlerini yürüttü. Bakanlık, özellikle digital ve sosyal medya konularında son dönemde attığı güçlü adımlarla ülkemizin markasına katkı sağladı. Artık, Bakanlığın daha yukarda kalıp ülke algı ve imajına yönelik strateji ve koordinasyon görevini yürütmesi, sahada ise seyahat acentaları, konaklama tesisleri, turizm sektöründe faaliyet gösteren dernek, vakıf ve meslek birlikleri gibi turizm kurum ve kuruluşlarının reklam ve pazarlama faaliyetlerini yürütmesi gerekiyor. Karar"da konuyla ilgili ciddi teşvik ve destekler öngörülmüş. Artık, sektörümüzün bahane üretmesinin önünde hiç bir engel yok. Özellikle turizm fuarlarında Antalya"nın, istanbul"un ve diğer turizm destinasyonlarımızın Bakanlık standında 5-10 metrekarelik alanlara hapsolmasını istemiyoruz. Para kazanan işletmelerin kendilerini pazarlamalarını görmek istiyoruz. Turizm sektörünün bu konudaki tembelliğinin son bulmasını ve herşeyi devletten bekleme psikolojisinden sıyrılmasını bir an önce görmeyi arzu ediyoruz. Son Başbakanın imzaladığı son Kararın çıkarılmasında katkısı bulunan Bakanlık yetkililerine ve sektör temsilcilerine teşekkür ediyoruz.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.