FTI iflas etti, Youtravel ne olacak?

FTI iflas etti, Youtravel ne olacak?
FTI'ın iflasının ardından, bu şirketin farklı ülkelerdeki iştiraklerinin ne olacağı merak konusu. Bunlaran biri olan Youtravel bir açıklama yaparak sektörü bilgilendirdi.

Turizm Güncel - Dış Haberler

FTI'ın iflasının ardından şirketin çeşitli ülkelerdeki iştiraklerinin geleceği spekülasyon konusu haline geldi. FTI’ın Türkiye’deki otelcilik şirketi MP Hotels’in ardından, İngiltere’deki iştiraklerden biri olan Youtravel da bir açıklama yaparak iflastan etkilenmediğini duyurdu.

FTI'ın İngiltere'de ticari yatak bankası olarak faaliyet gösteren Youtravel, tur operatörlerine ve seyahat acentelerine yatak tedarik ediyor. Dünyanın 100 farklı ülkesinde 27 binden fazla otelle direkt anlaşması bulunan Youtravel, bir açıklama yaparak iflastan etkilenmediğini belirtti. 

Türekiye Travel News'te yer alan habere göre Youtravel, 3 Haziran 2024'te yapılan iflas başvurusundan sadece FTI Touristik GmbH'nin etkilendiğini açıkladı. Açıklamda "Yourtravel.com'a gelince. Biz ayrı bir kuruluşuz ve gelecekte FTI'ın desteği olmadan yola devam etmek için aktif bir şekilde çalılıyoruz." denildiği belirtildi. 

Ancak bunun şu anda partnerlere yeterli netlik sunmadığını da kabul eden şirket, "Bu, FTI'daki meslektaşlarımız için inanılmaz derecede zorlu bir dönem ve biz de bu zor günlerde tüm partnerlerimizi desteklemek için özenle çalışmaya kararlıyız. Öte taraftan, destinasyon yönetim şirketlerimizde yaşanan zor durumlar nedeniyle 4 - 11 Haziran arasındaki tüm varışları iptal etme kararı aldık." ifadeleri kullanıldı.


Bu Haber 08.06.2024 - 08:31:50 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.