Fransa’da aşı kartı yasası yürürlüğe giriyor

Fransa’da aşı kartı yasası yürürlüğe giriyor
Fransa’da Covid-19 sağlık kartının aşı kartına dönüştürülmesine ilişkin yasa tasarısı mecliste kabul edildi.

Fransa’da, kişinin aşı bilgisi, son 24 saate ait negatif test sonucu ya da son 6 ayda hastalığı geçirdiğine dair bilgilerin yer aldığı Covid-19 sağlık kartının yalnızca aşı bilgilerini içeren aşı kartına dönüştürülmesini sağlayan yasa tasarısı, 58 hayır oyuna karşı 215 evet oyuyla kabul edildi. Protestolara neden olan yasanın 20 Ocak'ta yürürlüğe girmesini planlıyor.

Sözcü’de yer alan habere göre, aşı kartı uygulaması 16 yaş üstü ile sınırlandırılacak. 12 ila 15 yaş arası kişiler için sağlık kartı uygulaması devam ederken 12 yaşından küçük çocuklar kısıtlamaya tabi tutulmayacak.

9 Ağustos'ta yürürlüğe giren yasa, aşı kartının zorunlu olduğu iş yerlerinin yöneticilerine müşterilerin kimliğini kontrol edebilme fırsatı veriyor. Sağlık kartının aşı kartına dönüştürülmesiyle birlikte restoran, bar, kafe, düğün, seminerler, ticaret fuarlarının yanı sıra tren, uçak ve otobüsler ile yapılan yolculuklar, hastanelerde ve huzurevlerinde bulunan ziyaretçiler ve hastaneye acilden girmeyen hastalar için aşı zorunlu hale gelirken, negatif PCR test sonucu ise artık kabul edilmeyecek.

Senato, ülke genelinde 10 bin hastanın hastaneye yatışı durumunda aşı kartının uygulanmasını, bu limitin altında aşı kartının sadece insidans oranının yüksek olduğu veya tam aşılama oranının toplam nüfusun yüzde 80’inden az olduğu bölgelerde uygulanmasını talep etmişti ancak meclis öneriyi reddetti.



Bu Haber 17.01.2022 - 14:14:45 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.