Fransa iç hat uçuşlarına sınırlama getirdi

Fransa iç hat uçuşlarına sınırlama getirdi

Fransa'da hükümet, hızlı tren ile 2,5 saatten daha kısa sürede gidilebilen iç hatlara uçuş yasağı getirdi.


Turizm Güncel - Dış Haberler

Fransız hükümeti iç hat uçuşlarına sınırlama getirdi. Alınan karara göre, hızlı tren ile 2,5 saatten daha kısa süren noktalara artık uçuş yapılamayacak. Ancak başkentten Nantes, Lyon ve Bordeaux'a yapılacak uçuşlar yasağın dışında tutulacak.

Şu anda yasaklanan iç hat uçuş sayısının planlananın altında olduğu ancak hızlı tren alt yapısı geliştirildikçe bu sayının artacağı ifade ediliyor. Söz konusu kararın tam olarak hayata geçebilmesi için hızlı tren alt yapılarının geliştirilmesi ve sefer sayılarının artırılması planlanıyor.

Fransız hükümeti, iç hatlardaki uçuş kısıtlamasını 2021 yılında çıkardığı iklim yasası çerçevesinde hayata geçirdi. Konuyla ilgili Avrupa Komisyonu'na başvurarak bunun yasal olup olmadığını soran Fransa'ya "Hızlı tren ile 2,5 saatten daha kısa sürede ulaşılabilen noktalar için uygun." yanıtı verildi.

İç hat uçuşu kısıtlamasından etkilecek Air France'ın kayıplarının 2020 yılında yapılan Covid-19 destekleri telafi edileceği, Air France'ın çekileceği hatlarda başka hava yolu şirketlerinin uçmasına izin verilmeyeceği ifade edildi.



Bu Haber 24.05.2023 - 11:38:48 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.