Fransa 30 günlük sokağa çıkma yasağı ilan etti

Fransa 30 günlük sokağa çıkma yasağı ilan etti
Son 24 saatteki vaka sayısı 34 bini geçen Fransa'nın 16 bölgesinde 4 hafta boyunca tam sokağa çıkma yasağı getirildi.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Fransa Başbakanı Jean Castex, cuma gününden başlamak üzere, aralarında Paris'in de bulunduğu pek çok bölgede bir aylık sınırlı tecrit uygulanacağını açıkladı. Söz konusu süre içinde okullar, kitapçılar ve önemli mağazalar açık kalmaya devam edecek.

Kısıtlamanın Paris dahil 16 bölgeyi kapsadığını kaydeden Jean Castex, gerekli olmayan işletmelerin kapatılacağını, sokağa çıkmaya da kısıtlama getirileceğini duyurdu. Castex, bu süre içinde okulların açık kalacağını, evlerinden 6 milden fazla uzaklaşmamak kaydıyla, insanların dışarıda egzersiz yapabileceğini kaydetti.

Mevcut durumun salgında üçüncü dalga gibi göründüğünü belirten Jean Castex, Ile-de-France bölgesinde başkent Paris'in de içinde bulunduğu 8 il, Alpes Maritimes ili, Seine-Maritime ili, Eure ili, Haut-de-France bölgesinden 5 ilin bulunduğu toplam 16 bölgede kısıtlama uygulanacağını ifade etti.



Bu Haber 19.03.2021 - 09:39:54 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • ebru TUFEKCI 19.03.2021 - 03:33

    Merhaba,aslında Türkiye'nin bacasız endüstrisi olan turizm Türkiye ekonomisinin çok önemli gelir kaynağı,kademeli olarak sağlık tedbirlerinin kaldırılması biraz erken oldu kaygısını hepimiz taşımıyormuyuz.?Acaba biz de de vaka sayısı 20 binlere dayanmışken hiç yoksa bir ay daha hiç haftasonları sokağa çıkma kısıtlaması uygulaması konsa ve Sayın Birgül Hanımın makalesinde bahsettiği destinasyonlara aşılama yapılması doğru bir teşhis olmaktadır.Rehavete kapılmamak gerekiyor galiba.Dikkat maske-sosyal mesafe-hijen gerekiyor.Sevgili yurdumuz da Avrupa daki rehavetle şansını zorlarsa sonuç hüsran olur.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.