Frankfurt Havalimanı Türkiye’den personel alımını durdurdu

Frankfurt Havalimanı Türkiye’den personel alımını durdurdu

Frankfurt havalimanı Türkiye’den 3 aylık geçici personel alımını durdurduğunu açıkladı.


Almanya’da yaz tatili başlangıcında havalimanlarında personel eksikliği nedeniyle yaşanan kaosa çözüm olarak Türkiye’den çalışacak personel getirilmesi kararlaştırılmıştı. Ancak Almanya’nın en büyük havalimanı işletmesi olan Fraport, Türkiye’den 3 aylık geçici personel alımını durdurdu.

Hürriyet'ten Murar Tosun'un haberine göre şirketten yapılan açıklamada, Türk personel hizmet sağlayıcısı tarafından önerilen personelin beklenen niteliklere sahip olmadığı belirtildi. Gelen personelin bazı alanlardaki eksikliklerinin yanı sıra istenen yeterli havaalanı deneyimine sahip olmadığı ve Almanca bilmedikleri açıklandı. Fraport, gelen personelin eğitiminin üç ayla sınırlı bir göreve geldikleri için harcanan çabayı karşılamayacağı ifade edildi.

Fraport sözcüsü, Frankfurt Havalimanının operasyonlarını stabilize ettiğini ve kendi işe alım çabalarını sürdürdüğünü açıkladı. Yılın başından bu yana binden fazla kişi işe alındığı ve gerekli pozisyonlara kademeli olarak yerleştirildiği kaydedildi. Sonbahardan itibaren havalimanlarındaki iş sıkıntısının hafiflemeye devam edeceği de belirtildi.



Bu Haber 18.08.2022 - 10:57:59 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.