Forbes’tan Türkiye’deki lüks turizme övgü

Forbes’tan Türkiye’deki lüks turizme övgü

Forbes Travel Guide Rating'in Başkanı Amanda Frasier, Türkiye’deki lüks turizmi değerlendirdi.


Lüks turizm sektöründeki derecelendirmeleriyle dikkat çeken Forbes Travel Guide Rating'in Başkanı Amanda Frasier, turizm dünyasının dinamiklerini ve Türkiye'nin pozisyonunu anlattı.

Çırağan Sarayı Kempinski, Four Seasons Sultahahmet, Four Seasons Bosphours, Mandarin Oriental Bosphorus, Raffles Istanbul, bugüne kadar Forbes Travel Guide'ın beş yıldızla derecelendirdiği oteller.

Indepedent Türkçe’den Gökçen Tuncer’in haberine göre, bugüne kadar yıldız alan otellerin tamamı İstanbul'da. Şirket ilk defa Bodrum'da bir otele de 5 yıldız vermeye hazırlanıyor. Ancak otelin ismi Şubat 2023'te açıklanacak.

Forbes Travel Guide'ın derecelendirme kuruluşu Forbes Travel Guide Rating Başkanı Amanda Frasier Türkiye hakkında “Türkiye, özellikle İstanbul, olağanüstü, hayatta bir kez karşılaşılacak turizm deneyimlerine, kültürel ve modern hizmetlere, dünya klasmanında otellere ve başarılı bir mutfağa sahip” ifadelerini kullandı.

“Türkiye’deki kapsamımızı genişletmek istiyoruz”

14 Temmuz'da Çırağan Sarayı'nda Forbes Travel Guide tarafından düzenlenen davete katılan Frasier, "Türkiye'de son dönemde yıldız verdiğimiz otellerin personeli tutkuyla çalışıyor. Bu durum, ziyaretçileri yeniden bu ülkeye gelmeye, İstanbul ve Bodrum'u ‘ölmeden önce yapılacaklar listesine' eklemelerine teşvik edecektir" dedi.

"Türkiye'nin listemizde olmasından gurur duyuyoruz ve bu ülkedeki kapsamımızı genişletmek için sabırsızlanıyoruz" diyen Frasier, lüks turizm dünyasının dinamiklerini ve bir otele nasıl yıldız verildiğini de anlattı. Frasier, "Kullandığımız kriterlerin hepsi eşit derecede önemli ve tüm süreç titizlikle yönetiliyor. Ancak misafirlerin seyahatleriyle ilgili ne hissettiklerinin önemli ölçüde bir değere sahip olduğuna inanıyoruz" şeklinde konuştu.

Gelecek beş yılda lüks turizmin ciddi anlamda büyüyeceğini beklediklerini söyleyen Frasier, sadece Avrupa'da yüzde 30 büyüme öngördüklerini aktardı.



Bu Haber 17.08.2022 - 09:06:22 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.