Forbes yazarı ‘ucuz’ Türkiye tatilini önerdi

Forbes yazarı ‘ucuz’ Türkiye tatilini önerdi

ABD'nin önde gelen iş dergilerinden Forbes, Türk Lirasında yaşanan değer kaybı nedeniyle Türkiye’nin müthiş bir tatil yapmak için "harika fırsat" olduğunu yazdı.


Larry Olmsted imzalı makalede, “Avrupa’ya pahalı tatile gitmekten bıktınız mı? Uygun fiyata harika bir tatil için Türkiye’yi düşünün” başlığı kullanıldı.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, Olmsted, Avrupa'da ve ABD'de yaşanan enflasyon sebebiyle tatil maliyetlerinin yükseldiğini belirtti. Olmsted, Venedik yerine Kapadokya'yı önerdi.

Ülkeler arasında fiyat karşılaştırması yapan Olmsted, "Çoğu insan tatili sever ancak artan seyahat maliyetlerine ayak uydurmak istemez veya buna gücü yetmez. Neyse ki, harika yemekler, kültür, tarih, büyük şehirler, inanılmaz manzara ve açık hava etkinlikleri ile uygun fiyatlı bir Avrupa (veya Asya!) tatili isteyenler Türkiye'yi düşünebilir" dedi.

“Uygun fiyata en lüks otellerde kaldım”

Olmsted, ABD'lilerin muhteşem bir tatil yapmak için İstanbul'u seçtiğini belirtti. James Bond ve Taken filmleri ile İstanbul manzarasını övdü.

1900 doların altında harcama yapan Olmsted, bir haftalık Türkiye tatiline dair ayrıntıları paylaştı.

Olmested, “7 günde İstanbul, Kapadokya ve İzmir’e gittim. Efes antik kentine gittim, Artemis Tapınağı’nı gördüm, Kapadokya’da balon turuna çıktım. Özel rehberle Sultanahmet Camisi, Kapalıçarşı, Topkapı Sarayı, Yerebatan Sarnıcı’na gittim. Özel araçlarla transfer yaptık, en lüks otellerde kaldık. Kapadokya’da ikonik mağara otellerinde kaldım” açıklamalarında bulundu.

“Venedik’te 3 gün yerine Türkiye’de bir hafta tatil”

Olmsted, Venedik ile Türkiye'yi maliyet yönünden kıyasladı. Venedik'te üç gece kalmak yerine Türkiye'de bir hafta tatil yapmayı tercih etti.

"Venedik'i seviyorum, ancak lüks bir tatilin tadını çıkarabileceğiniz, birden fazla şehri ve önemli turistik yerleri ziyaret edebileceğiniz, rehberler, yurt içi uçak biletleri ve etkinliklerle en iyi otellerde kalabileceğiniz Türkiye'ye ikinci seyahatimden yeni döndüm" dedi.

“Bir şişe su Yunanistan’da 3 euro Türkiye’de 25 cent”

Türkiye'nin konumunun seyahat etmeye uygun olduğunu belirten Olmsted, 6-24 saat arasında bir yolculuk ile İstanbul'a ulaşılabildiğini söyledi.

Olmsted ayrıca, “Bodrum’dan Kos adasına kısa bir sürede gidilebilir. Yunanistan, Avrupa’nın en ucuz ülkelerinden biri fakat bir şişe su Kos’ta 3 Euro’yken, Türkiye’de sadece 25 sent. Bu tam 12 kat fark anlamına geliyor” ifadesini kullandı.



Bu Haber 22.10.2022 - 09:09:41 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.