Neşet Koçkar Thomas Cook’a ortak oldu

Neşet Koçkar Thomas Cook’a ortak oldu

Anex Tour’un Sahibi Neşet Koçkar’ın Thomas Cook hisselerinin yüzde 6,7’sini satın aldığı öğrenildi.


TurizmGüncel 

Tur operatörü Anex Tour’un sahibi Neşet Koçkar, Avrupa’nın ikinci büyük seyahat grubu Thomas Cook’un yüzde 6,7 hissesini satın aldı. 

Almanya organize seyahat pazarında da faaliyet gösteren Anex Tour’un sahibi Neşet Koçkar’ın, geçtiğimiz günlerde yaşanan türbülans nedeniyle hisselerinde düşüş yaşanan Thomas Cook’un yüzde 6,7 hissesini satın alarak şirketin ortaklarından biri haline geldi.

Thomas Cook’ta en büyük hisseye yüzde 20’ye yakın hisseyle Çinli grup Fosun sahipti. Şirketin diğer hissedarları arasında bankalar ve varlık yönetim şirketleri gibi kurumlar yer alıyor. Şimdi Neşet Koçkar da, Thomas Cook’taki hisse sahibi kişilerin arasına katılmış oldu. 

Neşet Koçkar’ın Thomas Cook’tan hisse almak için en uygun zamanı beklediği ve şirketin hisselerinin düşmesiyle satın almayı gerçekleştirdiği belirtiliyor. Koçkar’ın, bankaların veya varlık yönetim şirketlerinin elindeki hisseleri satın aldığı düşünülüyor.



Bu Haber 31.07.2019 - 17:49:58 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Koray Gün 23.09.2019 - 01:16

    @Ahmet Peker , Thomas cook un % 8 ini alan Anex Tour bu batış nedeniyle sıkıntı yaşar mı , geleceğiyle ilgili öngörünüz nedir. ?

  • Husnu Bilgin 23.09.2019 - 11:05

    @Ahmet Peker, kahin değiliz demiştik ama zaman bizi haklı çıkardı.Herkese geçmiş olsun...

  • Husnu Bilgin 01.08.2019 - 05:08

    @Ahmet Peker, kumarda bir kazanırsın, %96 kaybetme ihtimali var. Kodak vardı fotoğraf film devi, dijital çıktı, instagram facebook çıktı Kodak tarih oldu. Yaşayacağız göreceğiz biz kahin değiliz. İsmimiz bilgin sadece.

  • Ahmet Peker 01.08.2019 - 01:42

    @Husnu Bilgin: Senin sahip oldugun bu gizli bilgiyi kendisi bilmiyordur, keske daha once uyarsaymissin. Yazik oldu

  • Husnu Bilgin 01.08.2019 - 09:44

    Thomas Cook içi boş bir şirket. Yani borclari varliklarindan daha fazla. Bu yaz hisseleri %30 dustu. 1,5 milyar paunda yakin borcu var. 3 donem ust uste yatirimcilarina zarar ilan etti. Sokak acentelerini ve havayolu satilarak kurtarilmaya calisiliyor ama sonuc belli. Neset Bey bu borclara da ortak oldugunu biliyor mu acaba yoksa fiyat cok dustu diye bir hevesle mi almis bu hisseleri. Yoksa yatirim yapilcak sirket degil

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.