'Fiyat pazarlığında oteller yönetilen değil yöneten olmalı'

'Fiyat pazarlığında oteller yönetilen değil yöneten olmalı'
Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Dr Erkan Yağcı, fiyat pazarlığında otellerin yönetilen değil yöneten olması gerektiğini ifade etti.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un da katıldığı AKTOB yemeğinde konuşan Başkan Erkan Yağcı Türkiye’nin 2018 yılında dünya ortalamasının üzerinde bir oranla yüzde 20 büyüme gerçekleştirdiğini belirtti.

‘’KENDİNE GÜVENEN KARARLAR ALMAK DAHA MÜMKÜN OLDU’’

Sektörün önünün açık olduğuna işaret eden Yağcı, özellikle konaklama sektörünün tazelenen iş yapma güveni ile; fiyatlar, tanıtım, maliyetler gibi ana konularda kendine güvenen kararlar almalarının daha mümkün olduğuna işaret etti.

‘’FİYAT PAZARLIĞINDA OTELLER YÖNETİLEND EĞİL YÖNETEN OLMALI’’

Artık otellerin özellikle fiyat pazarlıklarında yönetilen değil daha fazla yönetebilir konuma gelmeleri gerektiğinin altını çizen Erkan Yağcı, Türkiye’nin dünyada en çok ziyaret edilen ülke sıralamasında altıncı olduğunu, ancak turist sayısındaki başarısını gelirde yakalayamadığını dile getirdi. Türkiye'nin dünya turizm gelirinde ilk 10’a girilemediğini anlatan Yağcı, 1000 dolar olan dünyadaki kişi başı turist harcama ortalamasını Türkiye’de 681 dolar olduğunu kaydetti

Dünyada 1,3 milyar olan turist sayısının 2030’da 2 milyara çıkacağını kaydeden Yağcı, tahmine göre 2018’de Türkiye’nin 40 milyonu yabancı, 6 milyonu da yurt dışında yaşayan vatandaşlar olmak üzere toplamda 46 milyon civarında turist sayısına ulaşacağını söyledi.

Antalya’nın 13 milyon 642 bin turist sayısını yakaladığını belirten Yağcı, “En iyi yıl oldu, çok büyük bir başarı. Antalya, Paris ve Londra’dan sonra Avrupa’da en fazla ziyaret edilen üçüncü şehir oldu” dedi.



Bu Haber 22.01.2019 - 08:26:40 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.