Fiyat artışları Almanya'da tatil satışlarını nasıl etkileyecek?

Fiyat artışları Almanya'da tatil satışlarını nasıl etkileyecek?

Alman tatilcilerin fiyat artışına rağmen tatil satın almaya devam edeceği belirtiliyor.


Turizm Güncel - Dış Haberler

Almanya'da yapılan yeni araştırma, fiyat artışına rağmen Almanların 2023 yılında da tatile çıkmaya devam edeceğini gösterdi.

Urlaubspiraten tarafından yapılan araştırmaya katılanların, yüzde 70'i, fiyat artışına rağmen tatile çıkacağını bildirdi. Katılımcıların yüzde 53'ü, daha pahalı olmasına rağmen uzun mesafeli destinasyonları tercih edeceklerini belirtiyor.

Katılımcıların yüzde 38'i enflasyon nedeniyle yalnızca Avrupa içinde seyahat etme seçeneğini dışlamazken, yüzde 8'lik kesim ise ancak Almanya içinde tatil yapabileceğini ifade ediyor.

Yakın mesafe destinasyonları tercih edecek olanların yüzde 62'si gerekçe olarak uzun mesafe destinasyonlara kıyasla daha ucuz olmalarını veya Avrupa'daki kültürel çeşitlilikle ilgilendiklerini söyledi.

Yüzde 29'luk kesim pahalı uçak biletlerinden kaçınmak için arabayla seyahat etmeyi planladığını açıklarken, yüzde 17'lik demir yolunu tercih edeceğini söyledi.

Katılımcıların yüzde 44'ü egzotik ülkelere gideceğini belirtirken, uzak mesafe destinasyonları tercih edeceğini söyleyenlerin yüzde 65'i gerekçe olarak 'tekrar bir sürprizle (savaş, korona vb) karşılaşmadan kafasındaki uzak mesafe seyahati gerçekleştirme isteğini gösterdi.



Bu Haber 24.11.2022 - 08:32:34 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.