Firuz Bağlıkaya USTOA Başkanı Terry Dale ile görüştü

Firuz Bağlıkaya USTOA Başkanı Terry Dale ile görüştü
Pandemi sürecini ve önümüzdeki dönemi değerlendirmek amacıyla kaynak pazarlardaki muhataplarıyla görüşmelerini sürdüren TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, son olarak Amerikan Tur Operatörleri Birliği Başkan Terry Dale ile online görüşme gerçekleştirdi.

Bundan önce İngiliz Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Mark Tanzer, Rus Tur Operatörleri Birliği Başkanı Maya Lomidze ve Alman Seyahat Birliği Başkanı Norbert Fiebig’le görüşen TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, son olarak Amerikan Tur Operatörleri Birliği (USTOA) Başkanı Terry Dale ile video konferans yoluyla bir araya geldi. Görüşmede, pandemi sürecinin etkileri ve 2021’in nasıl şekilleceği konuları ele alındı.

''Pandemi sonrası ABD'li turist sayısını 1 milyon çıkarmayı hedefliyoruz''

2020 yılında 124 bin Amerikalı’nın Türkiye’ye geldiğine işaret eden TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, pandemi sonrası bu sayıyı 1 milyona çıkarmayı hedeflediklerini ifade etti. USTOA Başkanı Terry Dale ise “ABD Tur Operatörleri Birliği olarak Türkiye’yle olan partnerliğimiz son derece önemli. Yıllardır iş birliği yapıyoruz. Son olarak, sizinle üyelerimiz adına ABD’de bir yemek programı düzenlemiştik. Sizin 12 bin üyeniz de tur operatörlerimize temel mesajları verebilmemiz adına önemli bir rol oynadı. Bu yüzden size teşekkür ederek 2021 ve daha sonrasında Türkiye’yle çalışmaya istekli olduğumuzu ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

USTOA Başkanı Terry Dale, pandemi sürecinde Türkiye’de turizm alanında alınan önlemlerle ilgili “Hükûmet ve Türk Hava Yolları olarak diğer birçok ülkeyle kıyasladığımızda turizm alanında çok daha proaktif ve açık hareket ettiniz. Türkiye gibi bir ülkenin bunu sorumluluk içinde yapılabileceğini göstermesi hepimiz için faydalı oldu.” dedi.

“Nisan ayına kadar ABD’lilerin çoğu aşılanmış olacak”

Seyahat kısıtlamaları ve karantina nedeniyle ABD’lilerin 2020 yılında iç turizme yöneldiğini anlatan Dale, nisan ayına kadar ABD vatandaşlarının çoğunun aşılanmış olacağını söyledi. Dale, “Dünyadaki pek çok insanın da aşı olduğunu öğrendikten sonra temmuz ayı itibariyle güvenli bir şekilde seyahat etmeye başlanacağını öngörüyoruz.’’ dedi.

“ABD’liler seyahatlerini 2021 ve sonrasına erteledi”

Amerikalıların yüzde 80’inin 2020’deki rezervasyonlarını, 2021 ve gelecek yıllara ertelendiğine dikkat çeken Dale, “Üyelerimizin üçte biri 2021’in ilk çeyreğine, üçte ikisi ikinci çeyreğine yeni rezervasyon almış durumda. Yılın üçüncü çeyreğinde ise üyelerimizin yüzde 92’sinin yeni rezervasyon aldığını öğrendik. En azından şunu biliyoruz ki, Amerikalı gezginlerin büyük bir kesimi 2021’de seyahat etmek için şu an rezervasyon yaptırıyor. Üyelerimizin yüzde 50’si 2021 rezervasyonları için umutlu. Ancak pek çok şey aşılanma sürecine bağlı. Bu verilerden yola çıkarak 2021 yılı 2020‘ye göre daha rahat geçecek diyebiliriz.” diye konuştu.

İleri yaş Amerikalıların kruvaziyer gemileriyle Kuşadası ve İstanbul’a geldiğini belirten TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya ise, meslektaşına‘Amerikalı genç nüfusu Türkiye’ye nasıl çekebiliriz?’ sorusunu yöneltti.

‘’Seyahat alışkanlıkları değişti’’

Pandeminin seyahat alışkanlıklarını değiştirdiğinin altını çizen USTOA Başkanı Dale “İnsanlar pandemi sürecinde dikkatli olduğunu bildiği küçük aile ya da arkadaş gruplarıyla seyahat edince kendini güvende hissediyor. 5-6 kişilik küçük gruplar açık havada farklı deneyimler yaşamak istiyorlar. Ürünlerinizi bu tercihe göre geliştirmeniz önemli. Ben Türkiye’ye ilk seyahatimi 10 yıl önce yapmıştım. Hayatımın en güzel günlerini 12 günlük o turda yaşadım. Sonrasında defalarca ülkenize geldim. Kapadokya bölgesi gezginlerin aradığı her şeyi sunuyor. Bence ülkenizde paket hâline getirebileceğiniz buna benzer yeterince bölge var.” dedi.

TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, 2021’de ABD Tur Operatörleri Birliği delegelerini Malta’nın ardından İstanbul’a da beklediklerini söyledi. USTOA Başkanı Dale ise bu davete, delegeleriyle temmuz veya eylül aylarında Türkiye’ye gelme hazırlığı yaptıklarını söyleyerek olumlu karşılık verdi. Bağlıkaya, ‘2021’de bizzat sizi ve Amerikalı misafirlerimizi konuk etmek için sabırsızlanıyoruz’ sözleriyle toplantıyı sonlandırdı.



Bu Haber 28.12.2020 - 13:36:23 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.