Firuz Bağlıkaya: Tek korkumuz...

Firuz Bağlıkaya: Tek korkumuz...
Rusya, Ukrayna, İngiltere ve Almanya’nın açılmasıyla Türkiye’nin turizmde hızlı bir bir başlangıç yaptığını belirten TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, tek korkularının Uluslararası alanda Türkiye’nin aleyhine kullanılabilecek ‘vaka’ durumu olduğunu belirtti.

Milliyet gazetesinden Abdullah Karakuş’a konuşan TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, Türkiye’nin turizme hızlı başladığını ve şu anda iyi gittiğini belirtti.

Rusya, Almanya ve İngiltere öngörüleri

Almanya, İngiltere, Rusya ve Ukrayna’nın Türkiye’nin önemli pazarları olduğunu kaydeden Firuz Bağlıkaya, ‘’Rusya’daki beklentimiz charter seferlerin başlamasıyla Antalya’ya günlük ortalama 30 bin turist gelmesi. Geçen yıl 7 milyon turist ağırladığımız Rusya’dan bu yılı 1.8 milyon turist ile bitirebileceğimizi zannediyoruz. Almanya’dan geçen yıl 5 milyon dolayında ziyaretçi ağırladık. Bu yıl 1 milyon civarında Alman turist bekliyoruz. İngiltere’den geçen yıl 2.5 milyon turist ağırlamışız, bu yıl 1.2 milyon civarında misafir ağırlarız diye düşünüyoruz. İngiltere’de diğer pazarlara göre oranımız yüksek. Çünkü İngiltere, İspanya’ya karantina uygulayacağını açıkladı. İspanya’ya 18 milyon İngiliz gidiyordu. İspanya’ya gidenlerin Türkiye’ye kayma ihtimalinden dolayı 2.5 milyondan 1 milyon dolayına düşebilir. Ukrayna beklentimiz hızla yükseliyor. Ukrayna’dan 100 binin üstünde turist geldi Antalya’ya. 2020’de turizm geliri olarak 10 - 12 milyar dolar bekleniyor.’’ diye konuştu.

Türkiye en avantajlı ülke olacak dedik, öyle de oldu

Yunanistan’ın turizmi Türkiye’de 6 hafta önce açmasına rağmen kayda değer bir turist gidişi olmadığını anlayan Bağlıkaya, ‘’Dolayısıyla Türkiye destinasyonu açılır açılmaz en avantajlı ülke olacak dedik, öyle de olduk ve öyle gelişiyor.’’ dedi.

Şu anda Akdeniz çanağında Türkiye’den daha fazla seyahat edilen ülke olmadığına dikkat çeken TÜRSAB Başkanı, ‘’Rusya pazarı olduğu gibi buraya geliyor. Hem bu süreci yönetmedeki başarısı hem tatil yerlerindeki avantajıyla hem de Türk tur operatörlerinin ilk tercihlerinin Türkiye olması sebebiyle sezona açılır açılmaz çok hızlı başladı.’’ ifadelerini kullandı.

Hızlı başladık, iyi d gidiyoruz, Tek korkum...

Bağlıkaya, açıklamasının devamında şu noktaların altını çizdi:

Ağustos, eylül ve ekim aylarında bu şekilde devam edecek diye göz önünde bulundurarak zaten 10 - 12 milyar dolar bir gelir olabilir dedik. 35 milyar dolardan 10 milyar dolara yani. Turist kaybı beklentimiz çok daha yüksekti. Telafi edebileceğimiz miktarın maksimumunu telafi edebileceğimizi düşünüyorum. Çünkü hızlı başladı, iyi de gidiyor. İnşallah uluslarararası alanda aleyhimize kullanılabilecek bir vaka yaşamayız bölgelerde. Tek korkumuz o. Çünkü o 2021’i de riske atar. O yüzden süreci çok dikkatli yürütmemiz gerekiyor.

2021’de, 2019’da kaldığımız yerden devam ederiz

Bu salgının gidişiyle ilgili bir şey. Rusya aşıyı bulduğunu söylüyor. Türkiye’de de ciddi aşı çalışması var. Dolayısıyla kasım, aralık ayında aşı bulunur ve insanlar aşı olabilecek duruma gelirse biz 2020’yi bıraktığımız yerden devam ederiz. 2019’da nereden bıraktıysak oradan devam ederiz diye düşünüyorum. 2021’in yurtdışındaki erken rezervasyonlarının başlaması için de insanların ekim, kasımı görmesi gerekiyor.



Bu Haber 17.08.2020 - 13:57:31 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Murat bey 17.08.2020 - 05:07

    Sayın başkan, Nasıl iyi anlamadım. 20-25 euro 5* fiyata otel satılıyor. Acente ister al ister alma fiyat bu diyor. Otel sahibi hatta kiralık otelci bunun altından nasıl kalkacak? Bakanlığa başvurulan krediler Ne oldu? Hiç sordunuz mu? Veya alan varmı? Sizce acenteler ve otelciler bu şartlar da ayakta kalabilirler mi?

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.