Firuz Bağlıkaya: Rusya’dan gelen talebi yeni hava yolu şirketleri ile karşılayacağız

Firuz Bağlıkaya: Rusya’dan gelen talebi yeni hava yolu şirketleri ile karşılayacağız

Yaşanan uçuş kısıtlamaları nedeniyle Türkiye’de tatil yapmak isteyen Rus turistlerin talebi karşılanamıyor.


Türkiye’de tatil yapmak isteyen Rus turistlerin talebine, yaptırımlar yüzünden uçuş yasaklarına takılan havayolu şirketlerinin yeterli sefer düzenlememesi nedeniyle Haziran başından beri cevap verilemiyor.   

Yeni Şafak’tan Rümeysa Öztürk’ün haberine göre, Türkiye ve Rusya savaştan kaynaklanan uçuş kısıtlamalarının açığını milli hava yolu şirketleri üzerinden kapatmaya çalışıyor. Daha önce özel birçok hava yolu şirketinin düzenlediği charter seferler yerine Türk Hava Yolları ile Rusya’nın milli havayolu şirketi Aeroflot, sefer sayısını artırarak koltuk kapasitesini artırmaya gidecek.

“Yeni hava yolu şiketleriyle belirli bir rahatlama bekliyoruz”

Türkiye-Rusya arasında tarifeli uçuş yapan hava yolu şirketlerinin kapasiteleri bu sorunu gidermede yetersiz kalabileceğine dikkat çeken Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, “Koltuk kapasitesinin sınırlı olması sorunu beraberinde getiriyor. Rusya’dan Türkiye’ye tatil uçuşlarına yönelik sağlanan blok koltuklarla bu sorun kısmen de olsa aşılmaya çalışıldı. Ancak koltuk kapasitesinde geçen yıllara oranla yaşanan daralma, ister istemez Rusya’daki talebe cevap verilmesi noktasında sıkıntılara yol açabiliyor. Önümüzdeki haftalarda, yeni planlamalarla ve Türkiye ile Rusya arasında tatil taşımacılığında yeni hava yolu şirketlerinin de devreye girmesiyle koltuk kapasitesinde belirli bir rahatlama olacağını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Erken rezervasyona ek ücret yansıtması kesinlikle yok

Bağlıkaya, erken rezervasyon ücretlerine ilişkin tartışmalara da açıklık getirdi. Türkiye’de seyahat acentalarının erken rezervasyon döneminde Türk vatandaşlarına çok uygun fiyatlı tatil imkanı sunduğuna dikkat çeken Bağlıkaya, “TÜRSAB üyesi seyahat acentalarının erken rezervasyon kapsamında tatillerini satın alan vatandaşlara ek ücret yansıtmak veya tatillerini iptal etmek gibi bir yaklaşım asla söz konusu değil. Seyahat acentalarımız erken rezervasyon kültürünün ülkemizde oturması için uzun yıllardan bu yana büyük çaba gösteriyorlar” dedi.



Bu Haber 20.06.2022 - 11:16:44 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.