Firuz Bağlıkaya: Otellerle tur operatörleri arasında anlaşmazlık çıkar

Firuz Bağlıkaya: Otellerle tur operatörleri arasında anlaşmazlık çıkar

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Firuz Bağlıkaya konaklama vergisinin ertelenmemesi durumunda tur operatörleri ile oteller arasında fiyat anlaşmazlığı olacağını belirtti.


1 Ocak 2023’te yürürlüğe girecek konaklama vergisine ilişkin açıklamalarda bulunan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, beklentilerinin verginin ötelenmesi yönünde olduğunu söyledi.

Milliyet’ten Duygu Erdoğan’ın haberine göre, verginin tur operatörleri açısından çeşitli sıkıntılar getireceğini belirten Bağlıkaya, “Tur operatörleri ile oteller arasındaki 2023 yılına ilişkin kontratların yapılmış olması nedeniyle konaklama vergisinin 2023 başında devreye girmesinin tur operatörleri ile oteller arasında fiyat anlaşmazlıklarına neden olabileceği, bunun da sektörümüzün üzerinde ek bir yük oluşturacağı görülüyor. Özellikle paket turlarda verginin konaklama fiyatı üzerinden yüzde 2 oranında alınacak olması da seyahat acentası ile otel arasında gizli kalması gereken fiyatın herkes tarafından öğrenilmesi anlamına geliyor. Bu da takdir edileceği gibi ticari partnerler arasındaki anlaşmaları kamuya açık hale getirecek ve bu yönüyle sektörümüze yönelik tüketici güvenini sarsacak bir sonuca neden olabilecektir” dedi.

Bağlıkaya, turizmcinin büyük umutlarla girmeye hazırlandığı 2023 yılı için uygulamanın revize edilmesi yönünde beklentileri olduğunu ifade etti.



Bu Haber 17.12.2022 - 09:44:42 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Abartmayın

    Ozan Kaymakci 18.12.2022 - 10:22

    Tüm kalkınmış devletlerde uygulanan eski bi vergi çeşidi,hiç biyerdede sorun olmuyor,kimse bu vergi yüzünden plan değişikliğine gitmiyor yani.ama gecelik oda başına 2 dolar gibi bi rakam ve otelde ödeme çok daha basit ve çok dahaanlaşılır bi sistem olur.kişi başı değil ofa başı,turlarda değil otelle.bu kadar basit

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.