Firuz Bağlıkaya: Böyle devam ederse çok ciddi sorun olacak

Firuz Bağlıkaya: Böyle devam ederse çok ciddi sorun olacak

Pandemi etkilerinin hafiflemesiyle 2022 yılına umutla bakan turizm sektörüne Rusya-Ukrayna krizi darbe vurdu. Ukraynalılar ve Ruslar seyahat rezervasyonlarını iptal etmeye başladı.


Rusya’nın Ukrayna’ya düzenlediği askeri operasyon sonrası rezervasyonlar iptal edilirken turizm sektör temsilcileri bu yılki hedeflerini yeniden gözden geçirmeye başladı.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya sektörün beklemede olduğunu belirterek "Böyle devam ederse çok ciddi bir sorun olacak. Olabildiğince sakin bir şekilde beklemeye çalışıyoruz." açıklamasında bulundu.

“Rakamları yeniden gözden geçirmek zorunda kalacağız”

Yaz rezervasyonlarında talebin durduğuna dikkat çeken TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Kuk,  "Rusya ve Ukrayna bizim için çok önemli pazarlar. Bu yıl 7 milyon Rus ve 2 buçuk milyon Ukraynalı turist bekliyorduk. Ancak bu rakamları muhtemelen yeniden gözden geçirmek zorunda kalacağız. Hem insani hem de ticari açıdan Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş buradaki herkesi tedirgin ediyor. Normalde mart ayında, yaz rezervasyonlarında yoğunluk olurdu ancak talep durdu." ifadelerini kullandı.

“Rusya ile çalışan seyahat acenteleri sıkıntı çekiyor”

Ayasofya'nın karşısında bulunan ofisinde Euronews’e konuşan Art Spor Tour'un sahibi İsmail Yitmen, kapıldığı umutsuzluğu şu sözlerle ifade ediyor: Benim gibi Rusya ile çalışan seyahat acenteleri şu anda gerçekten sıkıntı çekiyor. Oteller için ödediğim depozit miktarını hesaba katarsak, şu ana kadar zararım 12 bin dolardan fazla. Eğer daha fazla grup rezervasyonunu iptal ederse bu kayıp 75 bin dolara kadar çıkabilir. İki ay sonra bir grubun Türkiye'ye gelmesi gerekiyordu ama SWIFT transferleri durdurulduğu ve parayı alamadığımız için iptal edildi. Otellerin parasını çoktan ödemiştik.



Bu Haber 07.03.2022 - 09:19:41 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.