Firuz Bağlıkaya 'Bakanlık' sorusuna ne yanıt verdi?

Firuz Bağlıkaya 'Bakanlık' sorusuna ne yanıt verdi?

Genel kurul öncesi bölge gezilerini sürdüren Firuz Bağlıkaya, ‘Turizm Bakanı olmak istediğine’ ilişkin iddialara da yanıt verdi.


Türkiye’nin tüm bölgelerini gezerek seyahat acenteleri ile bir araya gelen TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya Kemer buluşmasına Turizm Dosyası’ndan Halil Öncü’nün sorularını yanıtladı.

“Siyaset yapacağınız ve Turizm Bakanı olmak istediğiniz yolunda görüşler var. Ne diyeceksiniz?” şeklindeki soruya siyasetle alakasının olmadığı şeklinde yanıt veren Bağlıkaya, Ersoy bakan olduğunda sevindiğini ve bunu da her platformda ifade ettiğini söyledi.

“Yalan söylüyorlar”

Kendisinin bakan olmak istediğine dair dedikodunun çocukça olduğunu ifade eden TÜRSAB Başkanı “Bakan olma niyeti, siyaset yapma niyeti falan bunlar çok çocukça şeyler. Anladığım kadarıyla bu tür yönde birtakım söylemler, birtakım dedikodular yayarak Bakan beyi de etkilemeye çalışmışlar ki, o da öyle davranmaya başladı. Böyle bir çabanın içinde olmak komik bir şey. Böyle de bir hedefim yok. Böyle bir düşüncem yok. Zaten düşüncemiz olsa ne olur, hedefiniz olsa ne olur? Seyahat acenteleri başkanlığını ben kendim alıyorum, kendim çabalıyorum. Bunun haricindekini bir başkası sizi yapabilir ancak. Atanabilirsiniz. Gerçekten böyle hiçbir çabam yok ama anladığım kadarıyla, birtakım insanlar Bakan beyi bu yönde yönlendiriyorlar. ‘Efendim, bakan olmaya çalışıyor, efendim şöyle yapıyor, efendim böyle yapıyor!’ gibi. Sayın Bakan bunlara inanmış itibar etmiş gözüküyor. Bizim böyle bir düşüncemiz yok. Siyaset düşünüyor muyum? Böyle bir teklif hiç gelmedi bana. Geldiği zaman düşünürüm. Biz seyahat acenteleri başkanlığından memnunuz. İşimizi yapıyoruz. İşimizi yapmaya da devam edeceğiz. Mesleğimize faydalı olmaya devam edeceğiz. Siyasetten bir teklif gelmedi. Gelir ise de düşünürüz. Yeni yeni dedikodular çıkıyor. Efendim, şu partiden şu olmuş, bu partiden girecekmiş. Bunu kimse yakıştırmasın. Biz bir şeyi yapıyorsak, delikanlı gibi çıkar söyleriz. Hiçbir şey doğru değil. Yalan söylüyorlar, yalan söylemeye devam ediyorlar. İşimiz var gücümüz var. Mesleğimiz ile ilgili sorunları hallettik de sıra buna mı geldi?” diye konuştu.

“Hiçkimse sektörden bakan istemiyor”

Ersoy’un bakanlığında turizmde başarısızlık yaşandığını söyleyen Bağlıkaya, kamuoyuna sunulan yanlış bilgilerle bu başarısızlığın başarıymış gibi sunulduğunu belirtti. Bakanın özellikle seyahat acentelerine karşı bir tutum içinde olduğunu ileri süren Bağlıkaya “Seyahat acentelerine özel bir muamele var. Yani hiçbir işimiz çözülmediği gibi sürekli zorlaştırılıyor. Bu dönemde sektörde bakanımızın olduğu dönemde iki tane ekstra vergi geldi. İlk defa tarihinde turizmcilere özel vergiler geldi. Kimin zamanında? Sektörden bakanımız olduğu zamanda. Dolayısı ile hiç kimse sektörden bakan istemiyor. Buna hepimiz dahiliz. Siyasetçi olsun. Biz ona gidip derdimizi anlatırız, önyargısı olmaz, geçmişten gelen hesaplaşması olmaz. Hiçbir sıkıntısı olmaz. Tertemiz kendimizi anlatabiliriz.” şeklinde konuştu.



Bu Haber 19.10.2022 - 09:34:58 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.