Firuz Bağlıkaya: Asıl görev şimdi başlıyor

Firuz Bağlıkaya: Asıl görev şimdi başlıyor

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Firuz Bağlıkaya, yaşanan deprem felaketinden etkilenen 548 merkez ve 177 şube seyahat acentesi için yardım kampanyası başlattı. Kampanya, TÜRSAB’a bağlı Türkiye Seyahat Acentaları Vakfı (TÜRSAV) aracılığıyla yürütülüyor.


11 ili etkileyen ve bu illerin çoğunda büyük yıkıma neden olan deprem felaketinde yüzlerce seyahat acentesi de evini, işini, hayatını ya da yakınlarını kaybetti.

Depremin ilk günlerinden itibaren bölgede bulunan üyelerine ve bölge halkına yardım ulaştırmak için seferber olan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği, şimdi de bölgedeki üyelerinin elinden tutmak için bir yardım kampanyası başlattı. “Deprem felaketinin boyutları ve sonuçları dikkate alındığında asıl görevimiz bundan sonra başlıyor.” diyen TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya depremden etkilenen 548 merkez ve 175 şube acentesi için bir yardım kampanyası başlattıklarını duyurdu. Bağlıkaya’nın konuyla ilgili açıklaması şöyle:

“Art arda yaşanan iki büyük deprem 11 ilde milyonlarca insanımızı can evinden vurdu. On binlerce canımızı yitirdik.

Tarifi mümkün olmayan acılarımız, açıklanan her bir vefat haberiyle daha da derinleşiyor.

Ülke olarak yastayız.

Hepimizi çaresiz bırakan bu büyük felakette; hayatını kaybedenlerin arasında meslektaşlarımız, aileleri ve çalışanlarımızda vardı. Hayatını kaybeden herkese Allahtan rahmet diliyorum,

Enkazdan yaralı kurtulmayı başaran vatandaşlarımızın arasında meslektaşlarımızda var, hepsine acil şifalar diliyorum.

Ekmeklerini kazanacakları işyerleri ve hatta başlarını sokacakları sıcak bir yuva dahi kalmadı

Deprem haberini aldığımız ilk andan itibaren kurduğumuz kriz masası ve dayanışma hattı ile bölgedeki insanımıza ve üyelerimize yardım eli uzatmak için seferber olduk.

Tüm üyelerimizi aradık durumlarını tespit etmeye çalıştık. Bölge Temsil Kurulu Başkanlarımızla koordineli bir biçimde bölgenin ihtiyacı olan malzemeleri sevk ettik.

Kurum olarak kendi kaynaklarımız ile birlikte siz değerli üyelerimizden gelen yardımları da koordine ederek ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık.

Acil bir şekilde tahliye bekleyenlerin deprem bölgelerinden çıkartılmasını sağladık. Arama Kurtarma ekiplerinin bölgeye ulaşmasına destek sağladık. Oteller ile işbirliği içerisinde barınma sorununa derman olmaya çalıştık.

TÜRSAB olarak özveri ile Kahramanmaraş, Antakya ve Adıyaman’da kurduğu Konteynır mutfaklarımızla depremin 3. Günün itibaren başlayan sıcak yemek ve gıda dağıtımına devam ediyoruz.

Depremin ilk gününden itibaren tüm seyahat acentalarının canla başla yardımcı olmak için çırpındıklarına şahit olduk.

Ne kadar büyük güçlü ve duyarlı olduğumuzu ne kadar hızlı hareket edebildiğimizi gösterdik.

Sergilediğiniz bu birliktelik ve dayanışma ruhu için her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. TÜRSAB ailesinin büyüklüğünü, yardımseverliğini gösterdiniz sağ olun var olun.

Ancak şu da bir gerçek ki yıkım çok büyük, yapılacak daha çok işimiz var.

Deprem felaketinin boyutları ve sonuçları dikkate alındığında asıl görevimiz bundan sonra başlıyor.

Yaşanan can kayıplarını elbette telafi edemeyiz ama depremden etkilenen bölgelerdeki üyelerimiz için hayatın yeniden inşaasını, yaraların sarılmasını sağlayacak adımları hep birlikte atabiliriz.

Yaşanan bu derin acıyı bir nebze de olsa azaltmanın yolu meslektaşlarımızın, yanında olmaktan, onlara destek vermekten geçiyor.

Dünyanın dört bir yanından farklı dilden, dinden, ırktan ve kültürden insanı birbirine bağlayan, birbiriyle buluşturan ve kucaklaştıran seyahat acentaları olarak şimdi birbirimize sarılma, bir olma, beraber olma, yan yana, omuz omuza durma zamanı.

Şimdi kardeşlik zamanı.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği olarak deprem bölgelerinde bulunan 548 seyahat acentamız ile diğer şehirlerimizdeki meslektaşlarımız arasında dayanışmayı artıracak, birliktelik ruhunu pekiştirecek destek kampanyamızı başlatıyoruz.

1991 yılında seyahat acentalarımıza destek olmak, gelişimlerini sağlamak için kurulan Seyahat Acentaları Vakfı üzerinden başlattığımız

“Afetzede Üyelerimize Destek Kampanyası”na her birinizin desteğini bekliyoruz.

Gelin kampanyamıza siz de katılın, deprem bölgesindeki meslektaşlarımızın hayata yeniden tutunması için birlikte katkı sağlayalım.

Gün Birlik , Beraberlik , Kardeşlik günü.”



Bu Haber 14.03.2023 - 08:47:50 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.