Firuz Bağlıkaya 7 maddede özetledi: Ne yapılmalı?

Firuz Bağlıkaya 7 maddede özetledi: Ne yapılmalı?

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Firuz Bağlıkaya, seyahat acentelerinin ihtiyaç duyduğu destekleri 7 maddede özetledi.


Posta gazetesinin Ankara temsilcisi Hakan Çelik’e açıklamalarda bulunan TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, turizm sektörünün ihtiyaç duyduğu destekleri 7 maddede özetledi. Bağlıkaya’nın açıklamasındaki o maddeler şunlar:

1.Bankalar çeşitli nedenlerle Kredi Garanti Fonu (KGF) kredilerini sektöre kullandırmıyor ve seyahat acentalarının bu kredilere ulaşımı konusunda çok ciddi sıkıntı yaşanıyor. KGF ve benzeri kaynaklardan kullanılmak üzere, uzun vadeli, esnek faizli, TL bazında, kolay ulaşılabilir ve süreli kredilerin en acil şekilde sağlanması.

2.Otellere ve havayolu şirketlerine gerçekleştirdikleri ödemeleri geri alma noktasında sorun yaşayan acenteler, tüketicilerin iptal ve ücret iadesi talepleri ile karşı karşıya kaldılar. Nakit akışlarında ciddi bozulma oluştu. Bu nedenle salgından etkilenmiş turizm sektörü şirketleri için sicil affı çıkarılması.

3.Pandemi sonrası süreçte ülkemizin keskin turizm rekabetinin yaşanacağı koşullarda başarılı olabilmesi için en önemli husus nitelikli turizm personelinin korunması. Bu çerçevede; kısa çalışma ödeneğinden (KÇÖ) çıkan ve bu kapsamda çalışmaya devam eden çalışanlar için prim/vergi desteği uygulamalarının 31.12.2021 tarihine kadar uzatılması.

4.Turizm sektöründe sistemin iktisadi bütünlüğün bozulmaması için hukuki işlemlerle ilgili bir hakkın doğumu, kullanımı veya sona ermesine ilişkin belirlenen durma sürelerinin 31.12.2021 tarihine kadar ertelenmesi, turizm işletmelerine yönelik, işletme bütünlüğünü bozacak icrai muhafaza işlemlerinin yasaklanması. Turizm sektörü için SGK, KDV, muhtasar ve belediye mevzuatından kaynaklanan vergi ve harçlar gibi ödemelerin 31.12.2021 tarihine kadar ötelenmesi.

5.7526 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile getirilen yapılandırma düzenlemesinde müracaat tarihinin turizm sektörü bileşenleri için 1 yıl ötelenmesi.

6.Pandemi sonrası rakip ülkelerin kayıpları telafi etmek üzere seyahat acentelerine tanıtım ve pazarlama desteği sağlanması.

7.Avrupa ülkelerinde uygulanan tatil kuponu, turizm ürünlerine mahsus kredi, vergi indirimi gibi destek uygulamalarının benzerinin ülkemizde de uygulanması.



Bu Haber 02.02.2021 - 12:03:50 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.