Filipinler'den Türkiye atağı! Turizm pazarında büyümek istiyor
Filipinler, Türkiye'deki turizm potansiyelini artırmak için İstanbul'da bir etkinlik düzenledi. Son yıllarda Türkiye'den Filipinler'e giden ziyaretçi sayısı yüzde 155 artarken, ülke yetkilileri bu sayıyı daha da artırmak için Filipinler'in tanıtımını yaptı.

Filipinler Turizm Bakanlığı (Department of Tourism-DOT) Türkiye pazarındaki büyüme potansiyelini değerlendirmek ve Filipinlerin turizm olanaklarını Türk seyahat sektörü ile buluşturmak amacı ile İstanbul’da bir etkinlik düzenledi.
TÜRK VATANDAŞLARINA VİZESİZ SEYAHAT İMKANI
Seyahat sektörü profesyonelleri, hava yolu temsilcileri, turizm şirketlerinin yöneticileri ve basın mensuplarının yer aldığı etkinlikte; Filipinler’deki destinasyonlar ve turizm olanakları tanıtıldı. Etkinlikte özellikle Filipinler’e yönelik artan seyahat ilgisi, hava yolu bağlantıları, destinasyon çeşitliliği ve Türk vatandaşlarına sunulan vizesiz seyahat imkanı konuları öne çıktı.
TÜRK ZİYARETÇİ SAYISI YÜZDE 155 ARTTI
Filipinler’in Türkiye pazarına yönelik ilgisinin arkasında, son yıllarda Türk turistlerin ülkeye yönelik seyahat talebinde yaşanan belirgin artış yer alıyor. Verilere göre 2019’dan bu yana Filipinler’e giden Türk ziyaretçi sayısı yüzde 155 arttı. Bu yükseliş, ülkenin Türkiye açısından gelişme potansiyeli en yüksek olan Uzak Doğu destinasyonlarından biri olduğuna işaret ediyor.
2026’da da bu görünüm pozitif şekilde devam ederken, ağustos itibarı ile Filipinler Türkiye’den 8 bin 534 ziyaretçi ağırladı. Geçen yılın aynı döneminde bu sayı 7 bin 842 olarak kaydedilmişti. Böylece yıllık bazda artış yüzde 8,82 olarak hesaplandı.
Turizm tarafındaki bu artış, Filipinler’in Türkiye pazarındaki tanıtım çalışmalarını daha da hızlandırmasına neden oldu. İstanbul’da yapılan etkinlik bu stratejinin önemli bir adımı olarak dikkat çekti.

FİLİPİNLER HEYETİ SEKTÖR TEMSİLCİLERİYLE BULUŞTU
Filipinler Turizm Bakanlığı tarafından, Filipinler’in Türkiye Büyükelçiliği’nin desteği ile düzenlediği etkinliğe Turizm Geliştirme Planlamasından Sorumlu Müsteşar Captain Stanley K.Ng başkanlık etti. Manila’dan gelen heyette Pazar Geliştirme Ofisi Direktörü Azucena C. Pallugna, DOT Routes Office’ten Warren Palacio ve Londra merkezli Turizm Ateşesi Jerome B. Diaz yer aldı. Etkinliğin konukları arasında ayrıca Filipinler Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Jaime Ramon T. Ascalon Jr. İle Filipinler İstanbul Konsolosu Rachel Anne Oronce da yer aldı.
Buluşma sadece destinasyon tanıtımı açısından değil, Filipinler ile Türkiye’deki turizm sektörü temsilcileri arasında yeni ticari bağlantıların kurulması açısından da önem taşıdı.
FARKLI SEGMENTLERE YÖNELİK TERCİHLER
Etkinlik kapsamında gerçekleştirilen destinasyon sunumunda Filipinler'in farklı turizm merkezleri ve seyahat deneyimleri ayrıntılı biçimde ele alındı. Azucena C. Pallugna tarafından gerçekleştirilen sunumda Manila, Palawan, Boracay, Bohol, Cebu, Siargao ve Clark gibi destinasyonlar öne çıkarıldı.
Filipinler'in turizm stratejisinde yalnızca deniz, kum ve güneş turizmi bulunmuyor. Ülke; doğa turizmi, kültürel miras, gastronomi, macera, dalış, balayı ve aile tatilleri gibi farklı seyahat segmentlerine yönelik seçenekler sunuyor.
Bunun yanında incentive ve MICE turizmi de Filipinler'in Türkiye pazarında büyütmek istediği alanlar arasında yer alıyor. Böylece ülke, bireysel tatil arayan turistlerin yanı sıra kurumsal seyahat ve etkinlik organizasyonlarına yönelik daha geniş bir müşteri grubuna ulaşmayı hedefliyor.

HAVA YOLU BAĞLANTILARI GELİŞİYOR
Uzak Doğu destinasyonlarında Türk turistler açısından en önemli başlıklardan biri ulaşım imkanları. Filipinler de İstanbul'daki etkinlikte hava yolu bağlantılarını Türkiye pazarına erişimi kolaylaştıran önemli unsurlardan biri olarak öne çıkardı.
Sektör açısından değerlendirildiğinde, hava yolu bağlantılarının gelişmesi yalnızca tatil amaçlı seyahatleri değil, iş, kongre, incentive ve MICE turizmini de destekleyebilecek bir unsur olarak görülüyor.
Filipinler'in Türkiye'deki tanıtım faaliyetlerini artırması da bu nedenle hava yolu şirketleri, seyahat acenteleri ve tur operatörleri açısından yeni iş birliği fırsatlarının ortaya çıkmasına katkı sağlayabilir.
TÜRK VATANDAŞLARINDAN 30 GÜN VİZE İSTEMİYOR
Filipinler'in Türkiye pazarında öne çıkardığı avantajlardan biri de vize uygulaması oldu. Mevcut düzenlemeler kapsamında Türk vatandaşları, turistik amaçlı 30 güne kadar olan seyahatlerinde Filipinler'e vizesiz giriş yapabiliyor. Uzak Doğu'ya seyahat planlayan Türk turistler açısından bu uygulama, destinasyonun tercih edilmesini kolaylaştıran önemli faktörlerden biri olarak değerlendiriliyor.
Vizesiz seyahat imkanının, artan ziyaretçi sayısıyla birlikte Filipinler'in Türkiye pazarındaki bilinirliğinin güçlenmesine katkı sağlaması bekleniyor.
7 BİN 600’DEN FAZLA TURİSTİK ADA
Filipinler, 7 bin 600'den fazla adasıyla Asya'nın en geniş ve çeşitli ada destinasyonlarından biri olarak öne çıkıyor. Ülkenin sahip olduğu denizel biyolojik çeşitlilik, tropikal doğa, kültürel miras ve farklı ada kültürleri turizm ürünlerinin çeşitlenmesini sağlıyor.
Palawan'ın doğal güzelliklerinden Boracay'ın plajlarına, Cebu'nun dalış olanaklarından Siargao'nun sörf kültürüne kadar farklı destinasyonlar, farklı seyahat beklentilerine hitap ediyor.
Bu çeşitlilik, Filipinler'i yalnızca klasik yaz tatili arayan turistler için değil; macera, gastronomi, doğa, kültür ve üst segment seyahat deneyimi arayan ziyaretçiler açısından da dikkat çekici bir destinasyon haline getiriyor.
TÜRKİYE PAZARI STRATEJİK ÖNEMDE
İstanbul'daki tanıtım etkinliği, Filipinler'in Türkiye pazarına yönelik çalışmalarını uzun vadeli bir stratejiyle sürdürdüğünü ortaya koydu. Türk ziyaretçi sayısındaki artış, Filipinler açısından Türkiye'nin yalnızca mevcut turist sayısının artırılabileceği bir pazar olmadığını, aynı zamanda farklı turizm segmentlerinde büyüme potansiyeli taşıdığını gösteriyor.
Filipinler Turizm Bakanlığı'nın önümüzdeki dönemde seyahat acenteleri, tur operatörleri, hava yolu şirketleri ve turizm profesyonelleriyle iş birliklerini artırması, iki ülke arasındaki turizm trafiğinin daha da gelişmesine katkı sağlayabilir. İstanbul'daki buluşmanın ana mesajı ise net oldu: Filipinler, Türkiye'den daha fazla turist çekmek ve Türk seyahatseverlerin Uzak Doğu tercihleri arasında daha güçlü bir konuma ulaşmak istiyor.
Artan ziyaretçi sayısı, geniş destinasyon seçeneği, vizesiz seyahat kolaylığı ve gelişen hava yolu bağlantıları da bu hedefin temel dayanaklarını oluşturuyor.
İlgili Haberler

TÜROB Başkanı Eresin'den sektörle ilgili dikkat çeken sözler: Sorun doluluk değil karlılık
TÜROB'un aylık bilgilendirme toplantısı İstanbul'da yapıldı. TÜROB Başkanı Müberra Eresin, doluluk oranlarının geçen yılın üzerinde olduğunu belirtirken; sektördeki asıl sorunun karlılık olduğunu söyledi.

TUI Airline 25 yeni rotayı yaz programına ekledi
TUI Airline, 2027 yaz dönemine ilişkin uçuş programını açıkladı. Kapasitenin 2027’de yüzde 4,6 oranında artması beklenirken, yeni program kapsamında Avrupa genelinde 25 yeni rota açılacak.

Rus turistler en çok parayı Türkiye'de harcadı! ATOR verileri açıkladı
Rus turistlerin 2026 yılı Mayıs-Eylül dönemi arasında satın aldığı en pahalı turlar açıklandı. ATOR tarafından açıklanan verilere göre 10 kişilik aralarında 2 de çocuğun bulunduğu grubun Antalya’da yaptığı 27 gece konaklamalı tur, uçuş dahil 30 milyon 375 bin ruble (yaklaşık 365 bin dolar) tuttu.



%20(2).gif)

