Fettah Tamince'nin projesine, Fransız otel markası mı gelecek?

Fettah Tamince'nin projesine, Fransız otel markası mı gelecek?

Fransız otel zinciri Accor'un Doğu Avrupa Bölge Yöneticisi Stephanie Alexis, Türkiye'ye yeni markalar getirmek istediklerini açıkladı. Anlaşma yapılması durumunda, Rixos'un yüzde 50'sini elinde bulunduran Accor, Fettah Tamince'nin İstanbul'daki Haliç Projesine Sofitel'i getirecek.


İstanbul'da yatırımcılarla bir toplantı düzenleyen Stephanie Alexis, grubun Türkiye planları ile ilgili Hürriyet gazetesinden Jale Özgentürk'e bilgi verdi.

İstanbul'un turist profilinde Körfez ülkelerinin öne geçtiğini belirten Stephanie Alexis, ''Avrupalıların İstanbul'a yeniden gelmesini sağlamalıyız.''dedi.

''İstanbul'un ne kadar güvenli olduğunu gösterdik''

Avrupalı turisti İstanbul'a geri getirmek için çalıştıklarını belirten Alexis, dünyanın önce gelen etkinlik gruplarından biriyle İstanbul'da toplantı yaptıklarını ve onlara İstanbul'un ne kadar güvenli olduğunu gösterdiklerini ifade etti. Alexis, ''Tekrar gelebileceklerini söylediler. İstanbul yavaş yavaş yeniden uluslararası etkinliklerin yapıldığı bir kent olacak. Tabii bizim gibi grupların getirdiği her marka yatırımı da olumlu algıyı arttırıyor.” diye konuştu.

İstanbul, Kapadokya, İzmir, Ankara...

Toplamda 38 markası bulunan Accor'un İstanbul'da 20 marka ile yer aldığını kaydeden Stephanie Alexis, İstanbul'a gelmesi gereken çok markaları olduğunu kaydetti. Özellikle yaşam tarzı markalarını İstanbul'a getirmek istediklerine dikkat çeken Alexis, “Hostel markamız Joe and Joe, SLS, Mondrian. Ayrıca İstanbul dışında Kapadokya, İzmir, Ankara’da yeni markalarımızla yer alacağız.”

Tamince'nin Haliç projesine Fransız otel markası gelebilir

Özgenürk yazısının devamında şunları söyledi:

Bu arada grubun önemli markalarından Sofitel’in Haliç projesinde yer alması için görüşmeler sürüyor. Grup resort otelcilikte yüzde 50 ortaklık yaparak Türk marka Rixos’u da bünyesine almıştı. Sofitel anlaşması olursa Rixos’un kurucusu Fettah Tamince’nin ihalesini aldığı Haliç projesinin en önemli lüks otellerinden biri olacak.



Bu Haber 22.07.2019 - 09:07:12 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.