Fettah Tamince'den 'yeniden yargılama'ya dair ilk açıklama

Fettah Tamince'den 'yeniden yargılama'ya dair ilk açıklama

Adalat Bakanlığı'nın talebiyle, Antalya'daki FETÖ davasıyla ilgili yeniden yargılanması gündemde olan Rixos Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, konuyla ilgili ilk kez açıklamalarda bulundu.


Fettah Tamince, Yargıtay'da incelenen Antalya'daki takipsizlik dosyasının, kimilerinin FETÖ nefreti yüzünden yargı önüne gelmediğini ileri sürdü. Alacak-verecek meselesinin buraya taşındığını ileri süren Tamince, üniversite kuruluşu sırasında toplanan 400 milyon liranın kaybolduğuna ilişkin iddiaları da yalanladı.

Rusya'nın Sesi FM'den Atilla Güner'e konuşan Tamince, sunucu Güner'in, ''Kemal beyin (Kılıçdaroğlu) hep gündemindesiniz? sorusuna şu yanıtı verdi:

''Lehete de aleyhte de sonuçlanabilir''

''Yargı ve siyasete karşı çıkmam uygun değil. Şunu diyebilirim; adalete ihtiyacımız var. Adaletle ilgili devam eden süreçte yorum yapmak haddim değil. Bazı kararlar aleyhime olunca başka, lehime olunca başka bir yaklaşımı doğru bulmuyorum. Adalete güveniyorum. Yargıtay'a giden dosyada bir süreç yaşanıyor. Lehte de aleyhte de sonuçlanabilir. Bekleyeceğiz.''

Tamince, Antalya'daki üniversitenin kuruluşu sırasında 400 milyon liranın kaybolduğu iddiaları ile ilgili ise, ‘’Bunların hepsini yargı önünde anlattık. Her türlü belgeyi ortaya koyduk. Eski hakim Osman Bey’in (Kaçmaz) Avukat Nizamettin Sağır beyle ilişkisi nereden kaynaklanıyor? Buna bakmak lazım. Avukat beyin bizle ilgisi nedir? Bunlara da bakmak lazım.'' açıklamasında bulundu.

''FETÖ nefreti değil başka bir konu''

Sunucu Güner'in Savcı Kaçmaz'ın bir borç meselesiyle ilgili araştırma yaparken Avukat Nizamettin Sağır'dan bu belgeleri aldığını hatılatması üzerine Tamince, ''Tamam işte. FETÖ nefreti değil yani. Başka bir konu... Peşine düştükleri başka bir FETÖ meselesi var mı bu kadar yoğun, ona da bakmalı. Biz de bazı konuları yargıya taşıdık.'' dedi.



Bu Haber 25.09.2019 - 09:22:11 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.