Fettah Tamince’den Cennet Koyu ve 'tapu harcı' açıklaması

Fettah Tamince’den Cennet Koyu ve 'tapu harcı' açıklaması
Rixos Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, Cennet Koyu ile ilgili haberlere dönük açıklama yaptı.Cennet Koyu’ndaki araziyi açık artırmaya girerek 277 milyon liraya aldıklarını belirten Tamince, kanun gereği tahsisli arazi alımlarında tapu harcı alınmadığını ifade etti.

Rixos Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, Danıştay’ın ikinci kez iptal ettiği Bodrum-Cennet Koyu’ndaki arazi tahsisiyle ilgili açıklama yaptı. Arazinin alımında tapu harcı ödenmemesinin kanun gereği olduğunu ifade eden Tamince, ‘’Kanunda özelleştirme uygulamaları kapsamında yapılacak taşınmaz devirlerinde tapu harcı alınmayacağı açıkça belirtilmiştir’’ ifadelerini kullandı.

Tamince’nin yaptığı açıklama şöyle:

''12 Temmuz 2012 tarihinde kapalı turlar ve açık artırma yöntemiyle gerçekleştirilen ihaleye 9 firma teklif vermiş, bunlardan 4’ü açık artırmaya katılmıştır. İhale 277 milyon TL’lik en yüksek teklifle kazanılmıştır. Açık artırma sonucu 277 milyon TL’lik (o gün USD kuru 1.8 TL iken, bugün USD kuru 6.05 TL’dir) büyük bir meblağ harcanan ve Turizme kazandırmaya çalıştığımız alanla ilgili olarak yaklaşık 8 yıldır yaşanan süreçte hem maddi ve hem de manevi anlamda mağduriyet yaşamaktayız.’’

Konuyla ilgili hukuki süreç devam etmektedir. Ancak özellikle haberin sonunda “Tapu harcı dahi ödemediler” ara başlığı ile belirtilen bölüme ilişkin olarak, ÖZELLEŞTİRME UYGULAMALARI HAKKINDA KANUN (KANUN NO: 4046) Muafiyet başlığı altında yeralan 27. Maddede belirtildiği üzere,

MADDE 27 - a) Bu Kanun hükümleri gereğince yapılacak özelleştirme uygulamalarına ilişkin işlemler (Değişik ibare: 5398 - 3.7.2005 / m.9) "(danışmanlık hizmet alımları ile nihai devir işlemlerine ilişkin sözleşmeler dahil)" Katma Değer Vergisi hariç her türlü vergi, resim ve harçtan muaftır. (Ek ibare: 5398 - 3.7.2005 / m.9) "İdarenin taraf olduğu dava ve takiplerde, İdare her türlü harçtan muaftır. Özelleştirme uygulamalarına ilişkin idari davalar, ilk derece mahkemesi olarak Danıştayda görülür."

şeklinde düzenlenmiştir. Nitekim, bahse konu yazınızın son cümlesinde de “özelleştirme işlemleri vergiden muaf olduğu için tapu harcı dahi ödenmemiştir” şeklinde bu yasal hükme atıf yapılmıştır.''



Bu Haber 14.02.2020 - 16:34:15 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Şenol Ünal 26.04.2020 - 03:09

    Ben yıllarca turizmin içindeyim 5 yıl Turizm işletmeciliği ve otelcilik okudum.ama bir pansiyonun bile yok ama adam Van dan geliyor halı dükkanında tezgahtarlık yaparken Multi milyarder oluyor.Turkiyenin en büyük otellerinin sahibi oluyor.biz boşuna okumuşuz boşuna yıllarca Bornova Anadolu lisesinde ingilizce ve Almanca görmüşüz.Bunun gibileri bu sektörde olduğu sürece biz hiç birzaman dünya standartlarına ulaşamayız.şöyleki ülkemiz dünyanın en güzel ülkesi ama gelen turist en parasız ve kalitesiz.

  • Müjde KİRPİ 15.02.2020 - 11:02

    Bu yerin gerçek sahipleri bizleriz. Annem bu arazinin hisseden mirasçısıdır. Bu yerin Osmanlı Tapusu elimizde olup kısa bir süre sonra Türk Tapusuna çevirerek hakkımız olan bu araziyi üzerimize geçireceğiz. Avukat Şükrü ÜSTEK’ e başarısından dolayı teşekkür ediyoruz.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.