Fettah Tamince: Ürün çeşitlemesi diyoruz, segmentasyon diyoruz...

Fettah Tamince: Ürün çeşitlemesi diyoruz, segmentasyon diyoruz...

Bloomber’de canlı yayına katılan Rixos otellerinin sahibi Fettah Tamince, turizm sektörüne ve Rixos’un yeni yatırımlarına ilişkin değelendirmelerde bulundu.


Davos’taki otellerinin beşinci yılına girdiğini ve çok memnun olduklarını belirten Fettah Tamince, ‘’Burada dünya liderlerini ve dünyanın çok önemli şirketlerinin sahiplerini ağırlıyoruz. Hem marka bilinirliğimiz hem de Türk kültürünü tanıtmak için çok doğru bir noktadayız.’’ dedi.

‘’DÜNYANIN BİRÇOK ÜLKESİNDE TÜRK TURİZMİ REVAÇTA’’

Türk turizminin geriye dönüşü 2018 yılında tamamladığını ve 2019’un Tük turizmi için çok parlak bir yıl olduğunu söyleyen Tamince ‘’Ocak ayının ilk gününe baktığımızda, Türkiye’ye girişlede yüzde 50’nin üzerinde bir giriş var Türkiye’ye. Dünyanın birçok ülkesinde Türk turizmi revaçta. Çok olumlu bir beklenti içerisindeyiz. Planlanan uçakalara ve gelen rezervasyonlara baktığımızda da iyi bir noktaya doğru gittiğimizi görüyoruz.’’ fadelerini kullandı.

‘’ÜRÜN ÇEŞİTLEMESİ DİYORUZ, SEGMENTASYON DİYORUZ’’

Turist başına gelirin arttırılması konusunda da konuşan Fettah Tamince ‘’Ürün çeşitlemesi diyoruz, segmentasyon diyoruz. Biz Türkiye’de turist sayılarını arttırırken sadece beş yıldızlı lüks tesislere gelen turistlerle arttırmadık. 3 yıldız, iki yıldız, yıldızı olmayan tesisleri de ihmal ettik. Gelen ziyaretçi sayısı arttıkça ortalama fiyatlar aşağıya gitti ama son zamanlarda ürün çeşitliği ile fiyatları yukarıya taşıyoruz.’’ dedi.

Çok az imkanlarla komşu ülkelerden gelenlerle ABD’den, Çin’den veya Kanada’dan gelenlerin harcamalarının farklı olduğunu söyleyen Tamince, ‘’Paket turizmi Türkiye’de çok revaçta. Paketin fiyatı ortalamayı aşağıya çekiyor veya yukarıya taşıyor. Bununla ilgili hep beraber çalışmaya devam ediyoruz.’’ şeklinde konuştu.

‘’ORADA ÇOK ÖNEMLİ BİR TURİZM ÜRÜNÜ GELİŞTİRİYORUZ’’

İstanbul-Haliç’teki projenin inşaatına başladıklarını belirten Fettah Tamince, ‘’Orada çok önemli bir turizm ürünü geliştiriyoruz. Bodrum’da yeni bir yatırımımız var. İçeride inançla büyük yatırımlar yapıyoruz. 2019 yılı bizim için yatırım yılı olacak. Dünyada ise Katar’da çok büyük bir proje imzaladık. İki ay önce Abu Dhabi’de çok önemli bir tesis açtık. Asya Pasifik’te ise gerçekleşme aşamasına gelen projeler var. Onları da yakında paylaşacağız. Şu anda 12 ülkedeyiz. Macımız 2025’te 30 ülkede olmayı hedefliyoruz. Markaya ilgi çok büyük. Rixos severleri gittikleri her yerde markayla buluşturmak için yatırımlarımızı sürdürüyoruz.’’ açıklamasında bulundu.



Bu Haber 25.01.2019 - 15:47:31 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.